Ексклюзиви
субота, 19 листопада 2022 18:06

Україна протестувала імпорт електроенергії з Європи

Україна протестувала імпорт електроенергії з Європи
Тестове постачання електрики з Європи пройшло успішно. Фото: epravda.com.ua

Державний енерготрейдер АТ "Енергетична компанія України" 19 листопада вдруге спробував імпортувати електроенергію зі Словаччини.

Повторне тестове постачання з Європи пройшло успішно, повідомили у компанії.

Постачання відбувалось протягом двох годин потужністю 1 МВт. За останній місяць це вже друге тестування імпорту з Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генератор: який купити додому та які правила експлуатації

Перший тест імпорту електроенергії компанія здійснила 27 жовтня. Нині імпорт електроенергії не носить комерційного характеру та здійснюється для перевірки можливості отримувати електроенергію зі Словаччини у разі потреби для енергосистеми.

"Ситуація з енергопостачанням в Україні внаслідок ракетних обстрілів залишається складною та змінюється щодня. Ми продовжуємо тестувати можливість імпорту, щоб країна мала додаткові інструменти для підтримки енергосистеми", ‒ зазначив генеральний директор АТ "ЕКУ" Віталій Бутенко.

У суботу, 19 листопада, Нетішин Шепетівського району Хмельницької області повністю залишився без електроенергії. Цей населений пункт є містом-супутником Хмельницької атомної електростанції. Без світла опинилися 40 тис. жителів. Про його знеструмлення повідомила пресслужба міської ради.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Україна протестувала імпорт електроенергії з Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути