Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2023 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна формує нові танкові бригади на 2024-й рік: які танки туди увійдуть

Україна формує нові танкові бригади на 2024-й рік: які танки туди увійдуть
Т-62 зразка 1960-х років - один з найстаріших танків, які брали участь у війні. Фото: скріншот

У зв'язку з тим, що у США відкладають таку необхідну військову допомогу Україні, країна формує і оснащує нові механізовані і бронетанкові бригади в межах більш широкого плану по набору і призову нових військ - потенційно сотень тисяч чоловік.

Нові підрозділи включають п'ять механізованих бригад-150-ю, 151-ю, 152-ю, 153-ю і 154-ю і 5-ю танкову бригаду, в якій до недавнього часу не було танків, але до минулого тижня було неясно, які машини вони можуть використовувати, пише Forbes.

Відео, опубліковане Міноборони України 12 грудня, натякає на те, що 154-та бригада отримує захоплені колишні російські танки Т-62.

Т-62 зразка 1960-х років - один з найстаріших танків, які брали участь у війні. Але нікого не повинно дивувати, що обидві армії - російська і українська - все більше і більше розраховують на старі танки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В цьому році Сенат США не виділить грошей Україні - заява

За 22 місяці запеклих боїв росіяни втратили близько 2500 танків, українці - 700. Для обох армій ці втрати становлять близько двох третин танків, якими вони володіли на момент початку широкої війни в лютому 2022 року.

Жодна зі сторін не може побудувати або придбати за кордоном достатню кількість сучасних танків, щоб заповнити втрати. Обидві сторони все більше залежать від старих танків, які вони витягують зі сховищ або, у випадку України, захоплюють у Росії.

Кремль розконсервував сотні Т-62 в минулому році і зробив все можливе, щоб згладити найсильніші недоліки цих машин, зазначає видання.

В кінці листопаді з'явилося відео з російським Т-62, на який навісили блоки динамічного захисту, сітку від дронів і передні мінні плуга, а також варіант чотиримісного 42-тонного танка, на який повісили реактивну броню, запозичену у Т-90, а також сучасний приціл навідника 1пн96мт-02 для його 115-міліметрової основної гармати.

Колишні російські Т-62, що знаходяться на озброєнні 154-ї Української механізованої бригади, очевидно, не мають цих оновлень. Але, можливо, в розробці знаходиться додаткова броня, уточнює Forbes.

Брак артилерійських боєприпасів та затримки у наданні західної допомоги в галузі безпеки, ймовірно, змусять Сили оборони України заощаджувати техніку.

Це може затримати майбутні українські контрнаступальні операції на фронті. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Росія теж значно витратила свої можливості для продовження війни. Тому Заходу важливо допомогти Україні зі снарядами для виконання наступального плану на 2024 рік.

Зараз ви читаєте новину «Україна формує нові танкові бригади на 2024-й рік: які танки туди увійдуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути