понеділок, 14 листопада 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна дослухається до слів Наполеона ‒ в ISW спрогнозували подальший хід війни

Україна дослухається до слів Наполеона ‒ в ISW спрогнозували подальший хід війни
В Інституті вивчення війни вважають, що Україна посилить контрнаступ на Луганщині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна невдовзі, ймовірно, посилить контрнаступ на Луганщині та передислокує туди частини, які були зайняті на правобережній Херсонщині.

Частину українських сил логічно було б передислокувати також в Донецьку область. Про це у новому зведенні зазначають експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Вони констатують, що ЗСУ вже демонструють певні успіхи на Луганщині і ніщо не вказує на сповільнення дій українських сил.

"ЗСУ, ймовірно, консолідують свій контроль над західним берегом. Залишать достатньо сил, щоб стримати будь-які спроби Росії знову перетнути річку, і перерозподіляють сили в інші райони. Російський наступ у Донецькій області вимагатиме від ЗСУ відволікти частину сил для оборони в цьому районі. Але ЗСУ, ймовірно, спрямують принаймні частину відновленої бойової сили для посилення свого контрнаступу в Луганській області", – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після відступу з Херсона Путін робить "серйозну помилку" ‒ ISW

Більших успіхів на Луганщині українські сили зможуть досягти, якщо підсиляться військами із західної Херсонщини.

"Росіяни зміцнюють свої оборонні позиції в Луганській області. Але ЗСУ попри це просуваються вперед і немає підстав прогнозувати, що погано навчені, погано оснащені та низькоморальні російські резервісти будуть спроможні зупинити українські війська, підбадьорені своїми перемогами", ‒ наголошують в ISW.

Експерти також вважають, що припинення або тривале уповільнення бойових дій є дуже малоймовірним, адже воно було б на користь лише Росії.

"Українці майже напевно продовжуватимуть свої контрнаступальні операції, які вже ведуться. Обидві сторони вже воюють у дуже брудних умовах. Вони навряд чи припинять боротьбу, коли зима заморозить землю і зробить її ще більш сприятливою для широкомасштабної механізованої маневрової війни. Бойові дії, швидше за все, посиляться зі зниженням температури", – вважають експерти.

В Інституті вивчення війни нагадали афоризм Наполеона, який казав: "Ніколи не перебивайте свого ворога, коли він робить помилку".

"Цей афоризм ніколи не був правдивішим: Україна та її прибічники повинні скористатися помилкою Путіна, продовжуючи контрнаступ за обставин, набагато сприятливіших для Києва, ніж для Москви", ‒ вважають в ISW.

Втеча російських окупантів з Херсона ще більше підірвала довіру до російського диктатора Володимира Путіна. Також відступ росіян поставив під сумнів здатність керівника Кремля виконувати військові обіцянки. Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона. Воїнів зустрічали жителі. Місто росіяни окупували на початку березня. Міністерство оборони РФ заявило, що всіх окупантів, які перебували на правому березі Дніпра, вивели на лівий берег.

Зараз ви читаєте новину «Україна дослухається до слів Наполеона ‒ в ISW спрогнозували подальший хід війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути