Ексклюзиви
понеділок, 15 листопада 2021 14:41

Україна вперше передала прокуратурі ФРН елітні авто злочинців
7

Україна вперше передала німецьким колегам з прокуратури докази у вигляді рухомого майна - авто Lamborghini та Rolls Royce вартістю понад €1 млн.

На запит ФРН у кримінальній справі про масштабну міжнародну шахрайську схему із міжнародного аеропорту "Бориспіль" минулими вихідними вилетів літак із елітними авто, повідомила 15 листопада генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

"Злочинна організація, створена громадянами України, вчинила шахрайські дії в Німеччині, Болгарії, Сербії та інших європейських країнах. Більшість її учасників викрили та затримали", - написала вона.

Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

У Німеччині встановили, що Lamborghini Aventador sjv вартістю € 621 тис. і Rolls Royce Phantom вартістю €451 тис. придбали за рахунок коштів, отриманих шахрайським шляхом. Таким чином транспортні засоби є речовими доказами у кримінальній справі.

За запитом німецьких колег наші правоохоронці знайшли автомобілі та наклали на них арешт із подальшим транспортуванням до ФРН. Це перша з моменту приєднання України до багатосторонніх конвенцій у кримінально-правовій сфері, передача доказів у вигляді автомобілів преміум класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 115 років тюрми: у Польщі затримали українського хакера, який обікрав Apple

Затримані у Туреччині четверо громадян Росії, громадянин Узбекистану та українець планували вбивство чеченського дисидента Адама Абдулхакіма, який мешкає у Стамбулі. Їм наказав влаштувати вбивство двоюрідний брат президента Чечні Рамзана Кадирова, депутат Держдуми РФ Адам Делімханов.

Зараз ви читаєте новину «Україна вперше передала прокуратурі ФРН елітні авто злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути