середа, 26 квітня 2023 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Укладають рекордні контракти: аналітики розповіли про зміни у відносинах Пригожина з Шойгу

 

Незважаючи на суперечки засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу "вагнерівці" укладають рекордні контракти з російським міноборони.

Однак, Пригожин спростовує покращення відносин групи "Вагнера" з військовим командуванням РФ перед майбутнім контрнаступом ЗСУ. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Раніше аналітики стверджували, що російське військове командування могло частково виправити свої напружені відносини з Пригожиним, аби переконати Путіна припинити наступальні операції напередодні запланованого українського контрнаступу", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник "Вагнера" повстав проти решти "кишенькових" армій РФ

В ISW також звертаються увагу на різку зміну в характері публічної взаємодії Пригожина з міноборони та Кремлем ще на початку квітня. Постійні заяви про неприязнь до військового керівництва суперечать зміні риторики Пригожина, а також раптовому надходженню артилерійських боєприпасів після "місяців снарядного голоду" в Бахмуті.

До того ж, за даними російських ЗМІ, компанії Пригожина отримали рекордний дохід у 2022 році за контрактами з міноборони, попри його суперечку з Шойгу.

"Це вказує на те, що Пригожину, всупереч його заявленій незалежності та гордості, необхідно зберегти прихильність і підтримку Кремля та міноборони Росії, щоб підтримувати свої операції", – наголошують в ISW.

Заклик власника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина припинити війну свідчить про "погану ситуацію" для Росії. Закінчення війни "стало питанням виживання" для впливових людей у Кремлі, заявив керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов.

У середині квітня Євген Пригожин закликав припинити так звану СВО в Україні. Він пояснив, що в нинішній ситуації "ідеальним варіантом" було б "повідомити всім про те, що Росія досягла тих результатів, які планувала".

Зараз ви читаєте новину «Укладають рекордні контракти: аналітики розповіли про зміни у відносинах Пригожина з Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути