вівторок, 15 листопада 2022 23:34

Удар по Польщі: країна підвищує боєготовність війська

Удар по Польщі: країна підвищує боєготовність війська
Російські ракети, ймовірно, потрапили територією НАТО. У Польщі скликають термінову зустріч Комітету національної безпеки. Фото: wiadomosci.wp.pl

Уряд Польщі ухвалив рішення підвищити боєготовність війська після вибуху поблизу кордону з Україною, ймовірно спричиненого падінням російських ракет.

Про це журналістам заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає "Європейська правда".

"Сьогодні стався вибух, який призвів до загибелі двох людей, на місці працюють служби. Процедури виконані, ухвалене рішення про підвищення боєготовності підрозділів на місцях в нашій країні", - заявив Мюллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Польщі – спланований "привіт" від Росії – Подоляк

Він додав, що польський уряд вивчає наявність підстав для запуску процедур, передбачених статтею 4 Північноатлантичного договору.

ЗМІ повідомляють, що польська армія почала стягувати до Пшеводова бронетехніку.

За словами керівника Бюро національної безпеки Польщі Яцека Севєри, президент країни Анджей Дуда обговорив ситуацію з генеральним секретарем НАТО, після чого було проведено перевірку щодо застосування статті 4 статуту Північноатлантичного Альянсу.

Зазначимо, що стаття 4 НАТО має на увазі, що "сторони завжди будуть консультуватися один з одним у разі, якщо, на думку будь-якої з них, територіальна цілісність, політична незалежність або безпека будь-якої з договірних сторін опиняться під загрозою".

Сьогодні, 15 листопада, РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. В результаті уламки ракети, або ж сама російська ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. Зараз на місці події працюють польські фахівці.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань нацбезпеки і оборони. Офіційно причину скликання Комітету не повідомили. Однак, ймовірно, це пов'язано із російськими ракетами.

Уряд Республіки Польща розпочав позачергове засідання на тлі повідомлень про масований удар російськими ракетами по Україні. А також про вибух у польському селі неподалік українського кордону

Зараз ви читаєте новину «Удар по Польщі: країна підвищує боєготовність війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути