вівторок, 08 грудня 2020 12:47

Учитель змушував школярів присідати з муляжем снаряду

Учитель змушував школярів присідати з муляжем снаряду
Такий метод виховання придумав вчитель із предмету "захист України" Фото: odessa-news.stream

У Квасилівському професійному ліцеї, що на Рівненщині, розгорівся скандал через те, що за прогули та запізнення учні були змушені присідати з муляжем снаряду.

Такий метод виховання придумав вчитель із предмету "Захист України". Відео з'явилося на сторінці спільноти "Батьки SOS" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгувала у фонд класу: багатодітній матері влаштували цькування

Після скандалу педагог звільнився. Комісія опитала 10 учнів, і вони підтвердили, що вчитель змушував присідати. Однак усі учні виправдовують педагога – мовляв, вимогливим був лише до "прогульників" і "двієчників", пише "Сегодня". Педагоги ліцею кажуть, що вчитель мав бездоганну репутацію.

"Дисципліна в нього була на заняттях — однозначно. Узагалі скарг не надходило ні до мене, ні до директора. Про це дізналися з соцмереж", – розповіла заступниця директора ліцею Людмила Кравців.

Сам учитель запевнив, що нікого принизити не хотів. Каже, виховував підлітків, як в армії, адже сам пройшов Афганістан.

"Ті, хто курить, дозволяють собі на 10-15 хв. запізнитися на урок. Хто уроки не вчив, двійок не ставив. У них було право вибору — або двійка, або щось робити", – пояснив свої вчинки вчитель.

Утім, чиновники такі методи вчителя не підтримали і назвали неприйнятними.

"Заклад освіти – це не військова частина. Тут дещо інші методи в роботі педагога", – прокоментував інцидент заступник начальника управління освіти Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський.

Поліція перевіряє, чи був у діях вчителя булінг. Тим часом керівника ліцею оштрафували, бо той не повідомив про інцидент.

У селі Потелич Жовківського району на Львівщині вчителька кілька разів ударила рукою по голові учня перед іншими дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Учитель змушував школярів присідати з муляжем снаряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути