вівторок, 05 січня 2021 14:04

Убивство Шеремета і білоруський КДБ: захист Антоненка зробив заяву

Убивство Шеремета і білоруський КДБ: захист Антоненка зробив заяву
Військового Андрія Антоненка, медсестру Яну Дугарь і лікарку Юлію Кузьменко обвинувачують у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. За версією слідства, організував групу Антоненко, підривала авто — Кузьменко, Дугарь проводила розвідку місця злочину. Фото: detector.media

Українські правоохоронці раніше не розслідували версію про причетність білоруських спецслужб до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Оприлюднена Ігорем Макаром інформація про підготовку політичного вбивства Павла Шеремета КДБ Білорусі потребує ретельної перевірки. Це мають зробити компетентні органи європейських країн, а не українські фальсифікатори. Про це заявив захист музиканта Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві Шеремета. Сторона захисту працює в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли отруїти чи підірвати: слідство має інформацію про замовників убивства Шеремета

"Виходячи з наявних матеріалів, раніше версія причетності білоруських спецслужб взагалі не досліджувалася і не розглядалася. Ба більше, про неї також постійно забували міністр і його заступники, керівники поліції, прокурори і слідчі", – зазначили адвокати.

Стверджується, що Нацполіція і представники МВС поширили неправдиві відомості про те, що нібито "білоруська версія" вбивства є для них новою і вона не суперечить звинуваченням проти Антоненка, Дугарь і Кузьменко.

Захист назвав заяву правоохоронців дезінформацією і зазначив, що в справі відсутні навіть натяки на зв'язок обвинувачених з будь-якими спецслужбами.

Колишній співробітник білоруських спецслужб Ігор Макар оприлюднив плівки із записами нібито з кабінету голови КДБ Білорусі Вадима Зайцева про прямий наказ вбити Павла Шеремета, наданий президентом Республіки Білорусь 2012 року. Національна поліція з цього приводу опублікувала заяву, з якої випливає, що версія щодо виконавців цього злочину Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко і Яни Дугарь залишається незмінною. Поліція нібито отримала відповідні плівки від Служби зовнішньої розвідки ще в грудні торік і тепер розслідує цю версію щодо замовників вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета і білоруський КДБ: захист Антоненка зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути