пʼятниця, 12 червня 2020 12:33

Убивство Гандзюк: Мангер не прийшов у суд

Убивство Гандзюк: Мангер не прийшов у суд
Владислав Мангер не прийшов на судове засідання щодо зміни йому міри запобіжного заходу. Присутній був лише один з адвокатів. Фото: facebook.com/gandziukgate

Сьогодні, 12 червня, у Печерському райсуді Києва мали розглянути зміну запобіжного заходу Владиславу Мангеру. Його підозрюють у замовленні розправи над радницею мера Херсона 33-річною Катериною Гандзюк.

Однак підозрюваний не з'явився до суду. Присутній лише один з адвокатів. Про це повідомили активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування вбивства Катерини Гандзюк завершили

Прокурор Андрій Синюк заявив клопотання про дозвіл на затримання з метою приводення. Згідно з КПК, його мають розглядати невідкладно. Проте суддя Тетяна Ільєва натомість оголосила технічну перерву і пішла з зали.

"Наші джерела в Херсоні підтверджують, що Мангер перебуває в одній із місцевих лікарень. Адвокат Глоба просить перенести засідання, мотивуючи це тим, що Мангер не знав про суд (учора Мангер сам записав відео, де розповів про суд і зміну йому запобіжного заходу). І операцією в доньки Мангера (донька живе й навчається в Австрії). Дуже цинічно використовувати здоров'я власної дитини, аби не сісти за вбивство чужої. Але не для Мангера", - сказано в повідомленні.

Друзі Гандзюк та активісти із суду не розходяться.

У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк поновили досудове розслідування 11 червня, яке було закрите 27 травня. У кримінальному провадженні відкрилися нові обставини. Тому вчора підозрюваному Владиславу Мангеру вручили клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Гандзюк: Мангер не прийшов у суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути