четвер, 02 листопада 2017 14:04

"Убивство Аміни Окуєвої - черговий виклик усій правоохоронній системі" - експерт

"Убивство Аміни Окуєвої - черговий виклик усій правоохоронній системі" - експерт
Убивство Аміни Окуєвої має російський слід. Фото - censor.net.ua

У нас все списують на війну. Це вигідно, адже кожен злочин можна списати на руку Кремля та ФСБ. Це маячна. А от замах на Адама Осмаєва та вбивство Аміни Окуєвої — це єдиний злочин, де я на 90% впевнений, що він має російський слід. Хоча й інші версії відкидати не можна.

Про це кореспондентові Gazeta.ua сказав генерал-лейтенант міліції у відставці Віталій Максимов, 61 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контррозвідка могла запобігти вбивству Окуєвої - експерт

"Це черговий виклик усій системі. Ще після першого замаху було зрозуміло, що у замовника була чітка команда — знищити подружжя. Але слідство на замовника так і не вийшло. Все тому, що правоохоронна система не працює. Немає кому розкривати злочини, команда Арсена Авакова зруйнувала розшуково-агентурну систему, на якій базується розкриття злочинів. Ви подивіться, на скільки "професійно" був проведений огляд місця події. Журналісти після правоохоронців на місці злочину знайшли гільзу калібром 7,62 мм, а Зорян Шкіряк говорить про калібр 5,45", - каже Максимов.

Експерт упевнений, убити хотіли обох добровольців. Тому правоохоронці зобов'язані подбати про безпеку Адама Осмаєва.

"Вбити хотіли обох однозначно. Згадати перший напад — тоді перші постріли були спрямовані на Адама, і тільки блискавична реакція Аміни врятувала їх обох від смерті. Адаму Осмаєву загрожує небезпека. У нас немає закону про захист свідків. Але його зараз потрібно не просто заховати, а засекретити під посиленою охороною, щоб ніхто не знайшов. А тим часом активно працювати над розкриттям злочину: розшуку виконавців, які виведуть на замовника. Інакше третій замах буде і дуже швидко. І діяти будуть так, щоб уже напевно", - додав експерт.

У ніч на 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли чеченських добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва. Аміна отримала шість куль, одна з них влучила у голову. Жінка загинула на місці. В Осмаєва поранена нога та відкритий перелом. Аміна сиділа на передньому пасажирському сидінні. За кермом був Осмаєв, подружжя поверталося додому. Вогонь з автомата по них відкрили з кущів. Коли почався обстріл, Осмаєв намагався проскочити переїзд на швидкості.

Зараз ви читаєте новину «"Убивство Аміни Окуєвої - черговий виклик усій правоохоронній системі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути