Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2018 12:25

Убивця сина отримав рік умовно

Убивця сина отримав рік умовно
У Миколаєві суд визнав, що пенсіонер у стані афекту забив сокирою сина і покарав роком умовно. Фото - "Преступности.НЕТ"

В Миколаєві судвизнав винним пенсіонера у вбивстві сина в стані сильного душевного переживання і покарав роком умовного терміну. Про це свідчить відповідний вирок Центральногорайонного суду Миколаєва, передає видання "Преступности.НЕТ".

Конфлікт, в ході якого чоловік вбив власного сина, стався 17 листопада 2017 року. Через кілька днів чоловік прийшов в поліцію і зізнався в скоєному.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину і розповів про обставини події. За словами 77-річного чоловіка, у нього з сином систематично відбувалися конфлікти через те, що той краде його майно і продає заради алкоголю.

Під час сварок син постійно ображав літнього батька, бив, погрожував вбивством, з приводу чого пенсіонер неодноразово звертався в поліцію із заявами про притягнення сина до відповідальності. Через постійне насильство у літнього чоловіка кілька разів виникала думка накласти на себе руки.

У вечір, коли сталося вбивство, син також прийшов додому в стані алкогольного сп'яніння, і в черговий раз погрожував літньому батькові. До входу сина в будинок пенсіонер встиг сховатися в темному кутку, прихопивши з собою сокиру через побоювання повторення насильства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син до смерті забив рідну матір

"Пройшовши поруч з ним і не помітивши при цьому його, син попрямував углиб кімнати. У цей момент він підійшов ззаду і завдав один удар обухом сокири зверху вниз через голову по тілу сина", – наводить видання показання пенсіонера.

Після цього літній чоловік завдав ще ряд ударів. З його слів випливає, що син при падінні впустив ніж, принесений з собою.

У суді були вивчені матеріали, які свідчать про те, що загиблий був залежний від алкоголю і наркотиків, перебував на обліку в наркодиспансері. Крім того, був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів. Його батька навпаки характеризується позитивно, неконфліктний, не сприймає агресії, дружній і емоційно сприйнятливий. Під час скоєння злочину знаходився в стані афекту і страху за своє життя.

В результаті суд визнав пенсіонера винним в скоєнні злочину призначив йому за цей злочин покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік. Одночасно його звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном в один рік.

Оболонський райсуд Києва засудив неповнолітніх грабіжників магазину "Святковий" - школярів Владислава Чобана і сина нардепа Ігоря Попова - Богдана до умовного терміну покарання.

Зараз ви читаєте новину «Убивця сина отримав рік умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути