середа, 26 червня 2019 11:31

Вбивство 5-річного хлопчика поліцейськими: сім'я звернулася до Зеленського

Вбивство 5-річного хлопчика поліцейськими: сім'я звернулася до Зеленського
Держбюро ігнорує 15 клопотань щодо справи. Фото: Громадське

Бабуся 5-річного Кирила Тлявова, у вбивстві якого підозрюють 2-х вже екс-поліцейських, заявила, що Держбюро розслідувань не реагує на її запити щодо перебігу розслідування.

З проханням забезпечити належне розслідування родина хлопчика та адвокат звернулися до президента Володимира Зеленського. Це було під час прес-конференції 26 червня, пише Громадське.

"У мене неоднозначне ставлення до розслідування. Я їм постійно телефоную, але жодної реакції на мої дзвінки, щоб мене прийняли у ДБР. Вони посилаються, що я їм заважаю. Один раз я туди попала. Слідчий мені сказав: "А вам буде легше, щоб вони усі четверо сиділи?". ДБР на мої звернення не реагує. Вони мене за плечі відганяють, щоб я була відсутня при кожному експерименті", — заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати просять смертної кари для вбивць Дарини Лук'яненко і Кирила Тлявова

Адвокат родини Андрій Левковець сказав, що ДБР ігнорує 15 клопотань про проведення тих чи інших слідчих дій про повідомлення підозри та допитів.

"Ми звертаємось до президента України з проханням і вимогою забезпечити дотримання Конституційних прав сім'ї Тлявових щодо справедливого суду та розслідування. Ми не просимо президента тиснути на правоохоронні органи, а забезпечити належне функціонування системи", — заявив адвокат.

5-річного Кирила Тлявова поховали 5 червня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Він помер у лікарні від поранення голови. 31 травня дитину підстрелили місцеві поліцейські 42-річний Володимир Петровець та Іван Приходько, 31 рік. Вони у неробочий час стріляли по банках у дворі Петровця. Святкували останній дзвоник своїх дітей. Кирило з товаришами гуляв на асфальтованому майданчику неподалік своєї домівки.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство 5-річного хлопчика поліцейськими: сім'я звернулася до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути