Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2012 19:22

Убивця цуценят Олексій Ведула сидітиме 4 роки в тюрмі - рішення Апеляційного суду
7

Фото: Фото: Тетяна Царьова

Сьогодні, 12 вересня, апеляційний суд м. Києва залишив без змін вирок Святошинського районного суду м. Києва у справі шкуродера Олексія Ведули, що передбачає 4 роки позбавлення волі.

"Своєю позицією у суді ми показали суспільству, що цей та кожен подібний факт знущання над тваринами буде суворо покарано. Ми не допустимо такої жорстокості. Навіть поодинокі такі факти будемо припиняти", - сказала прокурор Людмила Гуменюк.

Нагадаємо, Олексій Ведула та його спільник Роман Полібін жорстоко вбивали цуценят, фіксували свої дії на відео та фото і викладали в інтернет. 11 червня Святошинський суд призначив Ведулі покарання ?- 4 роки позбавлення волі за скоєння злочинів, передбачених частиною 1 статті 299 (жорстоке поводження з тваринами) і частиною 3 статті 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, що пропагують насильство та жорстокість, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу України. Полібін отримав 3 роки умовно. Після вироку адвокат Ведули подав на апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкуродера Олексія Ведулу посадили на 4 роки

На сьогоднішньому засіданні апеляційного суду Ведула та його адвокат переконували суддів, що за місяць перебування під вартою засуджений виправився і щиро кається за свої злочини. Зала суду була заповнена журналістами, громадськими активістами, зоозахисниками, під стінами будівлі суду небайдужі вшановували пам'ять жертв шкуродера.

Під час зачитування опису скоєних Ведулою злочинів деякі слухачі затуляли вуха. На своє виправдання звинувачуваний сказав, що таким чином він захищався, уточнивши, що його жертвами були 2-3 місячні цуценята. На питання судді "Чи зазнавали Ви колись шкоди від вуличних собак?" Олексій Ведула відповів: "Так, але не фізичної". Матір засудженого, що також була на засіданні, жодних емоцій не виявляла, коментарі давати відмовилась.

Рішення суду в залі зустріли оплесками. По завершенню засідання, суддя попросив журналістів утриматись у своїх статтях від детального опису скоєних Ведулою злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Убивця цуценят Олексій Ведула сидітиме 4 роки в тюрмі - рішення Апеляційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

240

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути