Ексклюзиви
неділя, 08 травня 2022 04:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Запорізькій області окупанти силою женуть людей "святкувати" 9 травня

У Запорізькій області окупанти силою женуть людей "святкувати" 9 травня
Окупанти в Запорізькій області змушують людей взяти участь у своєму "параді" для російських пропагандистів. Фото: Мелітопольська міська рада.

Окупанти щосили намагаються провести заходи 9 травня на тимчасово зайнятих територіях.

Це їм необхідно для картинки в російських пропагандистських ЗМІ, повідомила Запорізька ОВА в Telegram.

"В Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня - у сподіванні, що велика кількість українців збереться в одному місці та створить необхідну картинку для російських телеканалів", - йдеться у повідомленні.

Там наголошують, що окупанти називають це безсмертним полком. Для цього в частині міста перекриють рух та виїзди з дворів. У Кам'янці-Дніпровській людей змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі загарбники відбирають у людей землю

"Сьогодні місцеві жителі помітили траншеї, що їх вирили російські солдати в районі виїзду на Костянтинівку неподалік Мелітополя. А в самому Мелітополі з ранку вісім автоматників вишикувалися біля танка на Братському цвинтарі", - розповіли у ОВА.

Озброєні загарбники у Таврійському агротехнологічному університеті перевіряли аудиторії, вікна яких виходять на центральний проспект міста. У частині Мелітополя загарбники проводили обшуки.

"На цвинтарі Нове місцеві чули вибухи та постріли. Схоже, що таким чином окупанти намагаються забезпечити собі проведення заходів до 9 травня", - заявили в ОВА.

У Російській Федерації визнали, що не зможуть провести парад на честь 9 травня в окупованих Донецьку та Луганську. Його не проводитимуть вперше з 2014 року, відколи ці території були захоплені росіянами.

Російські військові та колаборанти намагаються організувати "святкування" 9 травня у містах тимчасово окупованої Херсонщини. Для потрібної їм "картинки" сцени облаштовують на центральних площах міст та привозять глядачів, щоб російські пропагандисти змогли відзняти "масове відзначення" Дня Перемоги.

Зараз ви читаєте новину «У Запорізькій області окупанти силою женуть людей "святкувати" 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути