субота, 07 травня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Під дулами автоматів: окупанти знімають "масове святкування" 9 травня на Херсонщині
4

Фото: facebook.com/YakovlievOleksandr

Російські військові та колаборанти намагаються організувати "святкування" 9 травня у містах тимчасово окупованої Херсонщини.

Для потрібної їм "картинки" сцени облаштовують на центральних площах міст та привозять глядачів, щоб російські пропагандисти змогли відзняти "масове відзначення" Дня Перемоги.

6 травня під час концерту "воєнного ансамбля песни и пляски" у Скадовську пошкодили тротуарну плитку. До міста завезли автобуси з глядачами. Були й пару десятків місцевих жителів, повідомив мер Олександр Яковлєв у Facebook.

"Отпели, отплясали", плитку зіпсували. Настане час, і ми відновимо плитку, як і відновимо нормальне мирне життя в українському Скадовську", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупований Мелітополь "почервонів" від білбордів до 9 травня: фото з вулиць

У Генічеську концерт також проходив на центральній площі. Сцену облаштували прямо біля будівлі райдержадміністрації, перед встановленим окупантами пам'ятником Володимиру Леніну, повідомили у Тelegram "Доброго вечора, ми з Херсону".

"Сцену зліпили з того, що було під руками, на фоні російського та радянського прапорів. Співали російські та кримські ансамблі й соло виконавці. Співали, звісно ж, пісні про "побєду" та "боєвой дух руского солдата", - йдеться в повідомлені.

Концерт контролювали озброєні військові Росії. Також вони знімали, все що відбувається на камеру для російського телебачення.

Увечері 25 квітня загарбники захопили Херсонську міськраду. З будівлі зняли прапор України. Окупанти забрали ключі в охорони. Меру та працівникам міськради дали можливість виїхати додому.

Херсон війська РФ зайняли ще на початку березня. Згодом - і більшість населених пунктів Херсонської області. Це єдиний регіон, який окупантам вдалося захопити за більш як два місяці війни проти України.

У Херсоні не припиняються мирні акції протесту місцевого населення проти окупації. Одна з таких відбулася 27 квітня. Беззбройні люди вийшли на пл. Свободи. Мітинг росіяни розігнали газом. Відомо про чотрьох постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Під дулами автоматів: окупанти знімають "масове святкування" 9 травня на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути