Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2011 14:56

У воду біля Нової Зеландії потрапили 100 тонн нафтопродуктів
5

Фото: Фото: Reuters

З ліберійського вантажного судна "Рена", що сіло 5 жовтня на риф Астролябія в 23 кілометрах від новозеландського порту Тауранга, відкачають 1700 тонн важких нафтопродуктів.

За даними каналу, з пробоїни в океан могло потрапити до 100 тонн нафтопродуктів. Точний обсяг витоку фахівці поки назвати не можуть, однак діаметр нафтової плями вже склав близько п'яти кілометрів.

В результаті розливу нафти загинули декілька морських птахів, але загальний збиток від аварії оцінити поки складно. Щоб уникнути більш серйозних наслідків для навколишнього середовища, паливо, що залишилося в резервуарах судна, необхідно в найкоротші терміни відкачати.

Для відкачування палива на допомогу "Рене" з порту Окленда готове вийти велике судно-заправник "Авануйа" (Awanuia), яке в змозі розмістити на своєму борту весь вантаж нафти. Проте до понеділка, 10 жовтня, насосне обладнання встановити на "Авануйю" не встигнуть. На допомогу судну, що терпить лихо, вирушили два нафтозбиральних судна з Окленда і Піктона.

У рятувальній операції беруть участь близько 100 фахівців. Для якнайшвидшого розпаду розлитої нафти над масляною плямою з вертольота розпорошили дисперсант. Однак, за словами рятувальників, найближчим часом ситуація може ускладнитися, оскільки судно небезпечно нахилилося на борт і може розламатися на дві частини. При цьому, як зазначив міністр транспорту Нової Зеландії Стівен Джойс, у разі розлому судна нафта не повинна вилитися в море, оскільки резервуари вдалося герметизувати.

В даний час фахівці вилучили з борту "Рени" бортові самописці, щоб з'ясувати, чому судно пішло з курсу і потрапило на рифи.

Зараз ви читаєте новину «У воду біля Нової Зеландії потрапили 100 тонн нафтопродуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути