понеділок, 11 червня 2012 16:29

У Вінниці згорів будівельний ринок
5

Пожежа сталася на вінницькому будівельному ринку по вул. Ватутіна
Фото: Фото Аріни Кантоністової
Пожежники впоралися з вонем за півтори години
Вогонь вщент знищив вісім торгових точок, та пошкодив дві
Жертв вдалося уникнути
Пожежа завдала значних збитків підприємцям

Сьогодні близько 10.30 на вінницькому будівельному ринку по вул. Ватутіна сталося загоряння одного з торговельних контейнерів, де пропонували лакофарбові вироби.

"Прийшли робітники зранку. Болгаркою пиляли вікно в контейнері. У них вхід в магазин тільки з лівого боку. Щоб не було проблем, лаки і фарби перенесли на другий поверх. Поки пиляли залізний корпус, пішла іскра. Попала якось там на одну з банок з лаком. Вона, як спалахне. Пішло по іншим банках. Ті давай вибухать. Вилітали на вулицю, як ті гранати. Прямо вже запалені падали на інші точки. Ті також швидко загорялися, адже у нас у всіх тут будівельні матеріали", - розповів очевидець Сергій.

Пожежа за лічені секунди перекинулася на десяток торговельних точок, що стояли поруч.

"Дим пішов чорний. Так страшно було", - додала продавщиця хот-догами Марина Сиванчук.

Пожежу локалізували за 1 год 20 хв. Жертв вдалося уникнути.

"Це щастя, що тільки одного капітана з МНС забрали до лікарні. Йому стало погано, надихався диму. А так, ні поранених, ні загиблих. Просто тому, що сьогодні понеділок. На базарі вихідний", - сказав охоронець ринку Валерій Яструб.

За приблизними підрахунками, вогонь вщент знищив вісім торгових точок, та пошкодив дві частково. Суми жертв не оголошують, за підрахунками торговців, це кілька мільйонів гривень.

"У мене товару було на 10 тисяч зелених. Мотокоси, і всяке інше. Почав займатися бізнесом три роки тому, як тут базар відкрили. Взяв величезний кредит. Ось тільки на початку року його виплатив. Вже почав працювати на себе. Ми, підприємці, тут свій товар не страхували. Хто знав, що таке може бути? Тепер, якщо вдасться піднятися на ноги, бо в контейнері були всі мої заощадження, буду страхувати. Обов'язково. Та мені ще не так погано, у сусіда було товару на мільйон гривень", - розповів постраждалий підприємець Сергій.

Правоохоронці та рятувальники встановлюють причини пожежі та особи, які у ній винні.

Тим часом від свідків стало відомо, ремонтники, які працювали з контейнером зникли. Перед тим намагалися загасили вогонь двома вогнегасниками.

"Коли побачили, що нічого з цього не вийде, лише накивали п'ятами. Не заздрю я власнику цього торгового місця. Він реально попав на гроші", - кажуть очевидці.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці згорів будівельний ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути