вівторок, 01 жовтня 2013 20:52

У столиці двокімнатну квартиру продала покійниця

У столиці двокімнатну квартиру продала покійниця
Фото: google.com.ua

Нова схема квартирних афер – помешкання тепер здобувають за допомогою покійників. У столиці жінка померла майже рік тому, однак це не завадило їй нещодавно продати свою двохкімнатну квартиру. Угоду без проблем завірили, а у міліції не поспішають докладати зусиль, аби повернути житло його законному власнику.

Місяць тому Жанна Соколовська мала стати власницею двокімнатної квартири. Помешкання переходило їй у спадок від рідної тітки, яка померла ще у листопаді. Заповіт, як годиться, був завірений у нотаріуса, але стати власницею житла так і не вдалося. Поки документ вступав у силу, покійна тітка продала квартиру, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

За документами, які зареєстровані у нотаріуса, власниця квартири досі жива. Вона надала всі необхідні документи та продала свою квартиру аж за півмільйона гривень. Тепер житло у терміновому порядку знову продається.

Про те, що квартира у власності інших людей, родичі покійниці дізналися випадково. На сполох забили сусіди. "Мені подзвонила сусідка і сказала, що приходили покупці квартири", - розповіла родичка померлої Софія.

На ксерокопіях паспорта добре видно – покійниця і продавець квартири, то різні люди. Підписи на документах теж відрізняються. Нотаріальна контора, де була укладена угода купівлі-продажу з себе відповідальність знімає. Мовляв, не у їхній компетенції перевіряти спадковий реєстр. "Документи були всі представлені правильно, паспорт нормальний, фотографія не переклеювалась, всі документи мені принесли. Прийшов продавець, прийшов покупець, які проблеми? Нотаріус не перевіряє спадковий реєстр", - сказала Віра Кударенко, представник нотаріуса.

Правоохоронці за підробку документів порушили кримінальне провадження та направили клопотання до суду. Утім, арешт на житло досі не накладений. Кримінальне провадження відкрите майже місяць тому. Поки слідство триває, квартира і досі продається. Правозахисники запевняють – накласти арешт, то справа не кількох тижнів, а годин.

 

Зараз ви читаєте новину «У столиці двокімнатну квартиру продала покійниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути