пʼятниця, 27 жовтня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У США спрогнозували дії росіян під Авдіївкою

У США спрогнозували дії росіян під Авдіївкою
Координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі прокоментував бойові дії під Авдіївкою. Фото: apnews.com

Активізація російських військ у районах Авдіївки, Купʼянська та Лимана не була несподіванкою для США.

Там спостерігали за зосередженням російських військ у регіоні. Про це заявив координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Він наголосив, що українські військові "змогли втриматися та тримають оборону", в тому числі і завдяки підтримці з боку США.

"З 11 жовтня Росія зазнала значних втрат під час спроби наступу, зокрема щонайменше 125 одиниць бронетехніки навколо Авдіївки та військового обладнання на більш як батальйон", - сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини - ISW

За його словами, ймовірно, росіяни продовжать штурми в районі Авдіївки. Кірбі не виключає, що окупанти можуть навіть досягти "певних тактичних успіхів" протягом найближчих місяців. Проте, він зауважив, що цей результат коштуватиме Росії тисяч солдатів, яких вона кидає в бій непідготовленими та з низьким бойовим духом.

"У нас є інформація, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази. Ми також маємо інформацію про те, що російські командири погрожують розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступати під вогнем української артилерії", - зазначив американський посадовець.

На думку Кірбі, наступ росіян під Авдіївкою на Донеччині є черговим "витверезувальним нагадуванням" того, що диктатор Володимир Путін не відмовився від бажання захопити всю Україну. Саме через це для Сполучених Штатів та союзників важливо продовжувати допомагати Києву.

Великі втрати російської техніки навколо Авдіївки, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал РФ в довгостроковій перспективі. Вони видаються набагато більшими, ніж попередні втрати техніки навколо Вугледара.

Разом з тим російське командування перекинуло додаткові сили на ділянку фронту до Авдіївки, щоб компенсувати втрати в живій силі та зберегти здатність російських військ підтримувати наступальні зусилля, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У США спрогнозували дії росіян під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути