пʼятниця, 27 жовтня 2023 05:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мають великі втрати під Авдіївкою, це підірве їх наступальний потенціал - ISW

Росіяни мають великі втрати під Авдіївкою, це підірве їх наступальний потенціал - ISW
Росіяни мають великі втрати під Авдіївкою. Фото: УНІАН

Великі втрати російської техніки навколо Авдіївки, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал РФ в довгостроковій перспективі. Вони видаються набагато більшими, ніж попередні втрати техніки навколо Вугледара.

Російське командування перекинуло додаткові сили на ділянку фронту до Авдіївки, щоб компенсувати значні втрати в живій силі та зберегти здатність російських військ підтримувати наступальні зусилля, що тривають, пише Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перегруповуються під Авдіївкою

"Однак російському командуванню, ймовірно, буде важко компенсувати втрати російської техніки, зокрема бронетехніки", - зазначили аналітики.

Супутникові знімки підтвердили, що російські військові в період з 10 по 20 жовтня в районі Авдіївки втратили щонайменше 109 одиниць військової техніки, в основному бойових броньованих машин і танків.

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що з 10 жовтня російські війська втратили 5000 вбитих і поранених і 400 одиниць бронетехніки поблизу Авдіївки та Мар'їнки (на південний захід від Донецька).

Російські сили, схоже, використовують менше бронетехніки поблизу Авдіївки, хоча, можливо, вони перегруповуються для поновлення великих механізованих штурмів, як це було між початковими механізованими штурмами 10 жовтня та другою серією великих механізованих штурмів 19 і 20 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мають великі втрати під Авдіївкою, це підірве їх наступальний потенціал - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути