вівторок, 04 грудня 2018 13:18

У справі Гандзюк оголосили ще одну підозру

У справі Гандзюк оголосили ще одну підозру
У справі шодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру. Фото - Радіо Свобода

У справі шодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру.

Новим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін, заявив генпрокурор України Юрій Луценко, але імені не вказав.

За словами Луценка, Левін раніше вже був засуджений разом із батьком. Його батько отримав довічний строк, а сам він — 15 років. Його звинуватили в організації убивств і розбійних нападів на водіїв на Херсонщині.

"Загальна кількість доведених убивств — 15 людей. Незважаючи на це, Левін достроково вийшов за "законом Савченко", але у нас є підозри, чи було це обґрунтованим", — наголосив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спершу планували побити: у чому зізналися вбивці Катерини Гандзюк (відео)

За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. Левін виїхав з України у день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі, сказав Луценко.

"Ми робимо все, щоб затримати його за міжнародними дорученнями. Але його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника. На сьогодні зійшлися всі розумні версії щодо замовника убивства. Ми бачимо мотив, який об'єднує помічника народного депутата і кримінального авторитета", — сказав генпрокурор.

4 грудня минає місяць із дня смерті 33-річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому, координувала роботу Центру політичних студій та аналітики. Не пережила напад, коли її біля власного будинку облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. Померла від поліорганної недостатності та хімічних опіків у столичному опіковому центрі.

Зараз ви читаєте новину «У справі Гандзюк оголосили ще одну підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути