вівторок, 06 листопада 2018 18:10

Спершу планували побити: у чому зізналися вбивці Катерини Гандзюк (відео)

Спершу планували побити: у чому зізналися вбивці Катерини Гандзюк (відео)
Колишнього АТОвця Сергія Торбіна звинувачують в організації нападу на Катерину Гандзюк, внаслідок якого вона померла. Фото - День

Катерину Гандзюк спершу планували побити за винагороду у $5 тис. Але потім вирішили застосувати сірчану кислоту. Про це 5 листопада повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв та оприлюднив відеозаписи зі свідченнями й слідчим експериментом у справі.

На одному з оприлюднених відео чоловік говорить, що їм запропонували "провчити активістку Гандзюк у зв'язку з тим, що в неї були русофобські погляди, вона негативно відгукувалася про воїнів АТО і причетна до скандалів, пов'язаних із корупцією".

Напад готували в місті Олешки. А 26 липня, напередодні злочину, організатор Сергій Торбін та його співучасники придбали сірчану кислоту у Каховці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гандзюк перед смертю назвала імена трьох замовників

На іншому відео чоловік розповідає, що придбав дві пляшки сірчаної кислоти за 300 грн., які отримав від Торбіна. Ще останній дав 10 тис. грн "на розходи", сказав підозрюваний.

За даними поліції, серед п'яти виконавців злочину був водій і нападник, а інші спостерігали за територією. На одному з відео показано слідчий експеримент, коли чоловік показує, що хлюпнув кислоту на Гандзюк ззаду, по лопатках – а звідти вона потрапила на обличчя.

Після вчинення злочину, дорогою до Олешків, нападник викинув пляшку та зіпсоване кислотою взуття в ріку. Їх потім вилучили. Ще одну пляшку з сірчаною кислотою вилучили в Олешках.

4 листопада після трьох місяців лікування в столичному опіковому центрі померла 33-річна Катерина Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому, координувала роботу Центру політичних студій та аналітики. На Катерину напали поблизу під'їзду власного будинку вранці 31 липня. Невідомий вибіг з-за кущів, вилив на неї літр концентрованої сірчаної кислоти й утік. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Підозрюваних у нападі затримали наприкінці серпня. Це — п'ятеро учасників АТО, розвідників "Української добровольчої армії": В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Микита Грабчук і Сергій Торбін. Останнього звинувачують в організації злочину. Хто замовник — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Спершу планували побити: у чому зізналися вбивці Катерини Гандзюк (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути