понеділок, 12 травня 2014 16:07

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

У Севастополі дітей за вишиванку назвали фашистами
2

У Севастополі вчитель назвала фашистами і вигнала з уроку двох учениць, які прийшли в школу у вишиванках. Про це у Facebook написала користувач Олена Латаш.

"Сьогодні (7 травня - Ред.) мою дочку і її однокласницю вигнали з уроку математики тільки тому, що вони прийшли у вишиванці. Вчитель називала дівчаток фашистами і любительками Правого сектора. Казала, що такі, як вони, готують коктейлі Молотова. Дівчата плакали і намагалися їй пояснити, що вони люблять Україну і ніякого стосунку до фашизму не мають, але це було марно .... вона продовжувала їх ображати. Апогей розмови: "Дівчата, якщо ви будете так себе вести, то замість випускного ви можете років на п'ять виїхати в Магадан", пише Латаш.

За її словами, дівчата навчаються в українському класі і в цьому році закінчують школу.

"Дивлячись на те, як розвиваються події, це останній український випускний клас Севастополя. Слава Україні!", додає мама випускниці.

Пізніше, 10 травня, у Фейсбуці вона повідомить: "Я проти таких людей, а тим більше вчителів, які без розбору пишуть на дітей заява в ФСБ і влаштовують маленький геноцид в окремо взятій організації. Ми вже поговорили з директором і з учителем. Наступного тижня йдемо у відділ освіти. Це не провокація! Просто вже немає сил боятися!".

Латаш зазначає, що у Севастополі багато хто не бачать у вишиванці нічого поганого і розуміє, що вишита сорочка - це частина російського, білоруського та українського національного костюму. "Але, незважаючи на це, директор нашої школи попросив, щоб діти і батьки нашого класу на останній дзвоник не одягали вишиванки", додає жінка.

Нагадаємо, раніше в Криму за українську мову вбили 16-річного Марка Іванюка.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі дітей за вишиванку назвали фашистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути