пʼятниця, 02 листопада 2012 15:45

У "Сенді" є шанс стати другим ураганом за рівнем руйнувань після "Катріни"

У "Сенді" є шанс стати другим ураганом за рівнем руйнувань після "Катріни"
Збиток від "Катріни" склав 108 мільярдів доларів. Фото: podrobnosti.ua

"Сенді", як очікується, стане другим за рівнем руйнувань для економіки США ураганом після "Катріни". Про це повідомляє Associated Press. Згідно з оцінками компанії Eqecat, сукупний збиток від "Сенді" складе 30-50 мільярдів доларів, а втрати страхових компаній - 10-20 мільярдів доларів.

Економічний збиток, викликаний ураганом "Катріна", який зруйнув Новий Орлеан в 2005 році, склав 108 мільярдів доларів. Застраховані збитки, за даними Insurance Information Institute, досягли 41,1 мільярда доларів.

У Eqecat не виключають, що передбачуваний обсяг втрат від "Сенді" буде ще більше, оскільки дані отримані ще не з усіх районів країни, що постраждали від урагану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 74 людини не змогли пережити ураган "Сенді"

Як вказує Reuters, раніше у фірмі AIR Worldwide оцінили застраховані втрати від "Сенді" в 7-15 мільярдів доларів. У компанії IHS Global Insight очікують, що нанесені ураганом збитки інфраструктурі США досягнуть 20 мільярдів доларів, а ще 10-30 мільярдів складуть втрати місцевого бізнесу.

Ураган "Сенді", що досяг північно-східного узбережжя США в ніч на 30 жовтня, зачепив більше десятка штатів. Найсильніше постраждали Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Коннектикут. Жертвами урагану, за останніми даними, стали 94 людини. У постраждалих районах спостерігаються перебої з подачею електрики, а також брак бензину, через що на заправках вишикувалися довгі черги.

Зараз ви читаєте новину «У "Сенді" є шанс стати другим ураганом за рівнем руйнувань після "Катріни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути