субота, 16 травня 2015 10:51

У Росії знову впала ракета

У Росії знову впала ракета
lenta.ru

У Читинській області РФ упав третій ступінь ракети Протон, який мав вивести на орбіту мексиканський супутник зв'язку MexSat-1. Про це повідомляє Інтерфакс.

Ракету запустили з Байконура о 08:47. В 8:56, за хвилину до того, як розгінний блок з супутником повинні були відокремитися, сталася нештатна ситуація. Як повідомляється двигуни аварійно відключилися приблизно за хвилину до розрахункового часу відділення розгінного блоку від мексиканського супутника.

Через аварію буде скасовано запуск ракети-носія Протон-М з британським супутником зв'язку Інмарсат-3-5Ф, запланований на початок червня.

Розслідування причин аварії може зайняти від декількох тижнів до декількох місяців.

Слід зазначити, що останнім часом російська космічна галузь нерідко зазнає проблем.

Нагадаємо, у квітні російський корабель Прогрес М-27М ракеті-носію не вдалося вивести на потрібну орбіту, а для її коригування необхідні дані телеметрії, які не надходять. Центру управління так і не вдалося налагодити зв'язок з кораблем, він почав падати на Землю і згорів в щільних шарах атмосфери.

У ніч з 15 на 16 травня двигуни російського вантажного корабля Прогрес - М-26М не долучилися для здійснення корекції висоти орбіти Міжнародної космічної станції, хоча команда на їх включення була видана ЦУПом РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії знову впала ракета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути