середа, 17 жовтня 2012 15:03

У Росії затримали опозиціонера Сергія Удальцова
5

Фото: Фото: Reuters

Координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, щодо якого порушено кримінальну справу про приготування до організації масових заворушень, доставлений до Слідчого комітету Росії для допиту.

Кримінальну справу про приготування до організації масових заворушень було порушено стосовно лідера "Лівого фронту", його помічника Костянтина Лебедєва та помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова Леоніда Развозжаева після перевірки фактів, викладених у фільмі "Анатомія протесту-2". У його кадрах був відеозапис обговорення можливості проведення масових безпорядків у Москві і ряді інших регіонів Росії. Раніше сьогодні у підозрюваних пройшли обшуки. У СК повідомили, що всі троє будуть допитані.

Адвокат Удальцова Віолета Волкова підкреслила, що в діях її клієнта "немає і не було складу злочину, він не прихильник силових методів, але йому зараз буде важко, тому що стаття досить важка".

"У рамках процесуальної перевірки за дорученням слідчого фахівцями проведено фоноскопічні дослідження відеоматеріалів, отриманих у телекомпанії НТВ. Ознак монтажу в відеоматеріалах не виявлено", - повідомив раніше офіційний представник СК Росії Володимир Маркін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 опозиціонерів-мітингувальників затримали в Москві під час акції протесту

"Встановлено, що голос, у тому числі наявний у сюжетах, знятих прихованою камерою відеоспостереження у фільмі "Анатомія протесту-2", належить Удальцова, а зустріч, фрагменти якої показані у фільмі, відбувалася в другій половині червня 2012 року в житловому приміщенні в столиці Республіки Білорусь Мінську", - розповів він.

"Участь у зустрічі з грузинської сторони брали голова парламентського комітету Грузії з оборони і безпеки Гіві Таргамадзе, консул Грузії в Молдові Михайло Іашвілі, а також троє їхніх помічників. Із російського боку в зустрічі брали участь лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов, його помічник Костянтин Лебедєв, помічник депутата Державної думи РФ Іллі Пономарьова Леонід Развозжаєв", - повідомив офіційний представник СК.

Крім того, слідство перевірить інформацію про можливу підготовку терактів на території РФ учасниками зафіксованої в кадрах фільму зустрічі.

"У випадку, якщо ця інформація знайде своє підтвердження, їй буде дана відповідна правова оцінка і юридична кваліфікація дій Удальцова та інших його співрозмовників, у тому числі і громадян Грузії", - повідомив представник Слідчого комітету.

Згідно з кримінальним законодавством, за приготування до тяжкого злочину загрожує кримінальна відповідальність до половини максимального терміну, передбаченого більш тяжкою з інкримінованих статей. Тим самим, з урахуванням того, що ч. 1 ст. 212 КК РФ /"Організація масових заворушень"/ загрожує терміном до 10 років свободи, фігурантам цієї справи може загрожувати до 5 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Росії затримали опозиціонера Сергія Удальцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути