середа, 17 серпня 2011 16:48

У Росії акула напала на чоловіка і відкусила йому руки

У Росії акула напала на чоловіка і відкусила йому руки

Чоловік зазнав нападу акули на узбережжі Приморського краю - люта хижачка невстановленого поки виду серйозно покалічила відпочивальника і відкусила йому обидві руки. Потерпілого у важкому стані відправили до лікарні, де його терміново прооперували. За словами медиків, чоловік буде жити. Подібні інциденти вельми рідкісні для даного регіону.

"Інцидент стався біля узбережжя Хасанського району на півдні Примор'я. Акула відкусила людині руки, покусала і інші частини тіла", - повідомили в середу в Центрі медицини катастроф Примор'я.

З пляжу потерпілого доставили в лікарню селища Слав'янка.

"25-річний чоловік поступив у важкому стані, без свідомості. Руки відгризло по лікоть", - розповіли в лікарні. Потерпілий вже прооперований. "Жити буде", - повідомили медики.

У правоохоронних органах Хасанського району повідомили, що напад акули стався в середу близько 20:00 за місцевим часом (12:00 за Києвом) приблизно в 50 метрах від берега, в бухті Теляковського.

"Потерпілому з води допоміг вибратися очевидець, він же викликав рятувальників і медиків", - відзначили в поліції.

Співробітники МНС після події відправилися об'їжджати всі бухти Хасанського району, де відпочивають тисячі людей, які попередили про небезпеку знаходитися у воді. На місце НП в бухту Теляковського виїхала поліція. "Відпочивальники в шоці, бояться заходиться у воду", - зазначають у правоохоронних органах.

Поки немає інформації про те, яка акула могла напасти на людину. За відомостями місцевих сайтів, в російських водах Японського моря зустрічаються представники 12 видів акул. Серед них є і хижаки, пов'язані з акулами-людожерами: мако, або сіро-блакитна акула і велика біла акула. Біля берегів Примор'я вони зустрічаються дуже рідко, тому що основні райони їх проживання розташовані в тропічних і субтропічних водах.

Небезпеку для плавців може представляти звичайна акула-молот, яка в літній період доходить не тільки до затоки Петра Великого, але і значно північніше - до Татарської протоки. Зрідка у водах Примор'я можна зустріти невелику близько 1 метра завдовжки, японську килимову акулу, що живе на дні, і більшу індійську сіру акулу (до 1,7 метра).

У теплі роки у води Примор'я заходять гострозуба і азіатська акули, всі ці види не представляють небезпеки для людини. Крім того, тут мігрує японський морський ангел - представник сімейства скватінових акул або "морських ангелів".

Зараз ви читаєте новину «У Росії акула напала на чоловіка і відкусила йому руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути