Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2022 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У росіян "підкріплення" ‒ на війну в Україну відправляють шаманів

 

Росія відправляє на фронт в Україну шаманів. Так, 2 грудня із Бурятії до Старобешівського району Донецької області виїжджають представники "Гуннського фонду".

Вони привезуть із собою три юрти, в яких російські військові зможуть пройти шаманський обряд та відпочити. Про це повідомляє "Сибір.Реалії".

Зазначається, що співробітники фонду відродження історичної спадщини повезуть юрти, відтворені силами громадських працівників. За їхніми словами, такі юрти 16 століть тому використовували для військових походів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розповіли, як утримуються російські полонені

"Чому саме юрта? Це зручно: її завжди можна швидко розгорнути або скласти назад і перевезти. У ній можна проводити шаманські обряди. Тільки шамани можуть, наприклад, повертати душу. Буває таке, що людина злякалася, під вибух потрапила чи ще щось. Шамани мають можливість швидко відновити людину. Або якщо отримав поранення, струс головного мозку, то костоправи можуть на місці оперативно допомогти – поправити хребет чи щось зробити", – розповів голова "Гуннського фонду" Олег Булутов.

За його словами, поки що не вирішено, в якому саме місці стоятиме юрта. Він вважає, що вона має бути якомога ближче до території, де ведуться бойові дії, але водночас у безпечному місці.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також трьох ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника, повідомив Генеральний штаб ЗСУ вранці 2 грудня.

Кремль не засвоїв уроків з попередніх кампаній з великою кількістю втрат на фронті, які зосереджені лише з метою обмеженого оперативного чи стратегічного значення. Про це свідчать російські зусилля навколо Бахмута на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «У росіян "підкріплення" ‒ на війну в Україну відправляють шаманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути