Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2022 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни повторюють під Бахмутом стратегічні помилки – ISW

Росіяни повторюють під Бахмутом стратегічні помилки – ISW
З кінця травня армія Російської Федерації перманентно витрачає бойові сили на невеликі населені пункти довкола Бахмута. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Кремль не засвоїв уроків з попередніх кампаній з великою кількістю втрат на фронті, які зосереджені лише з метою обмеженого оперативного чи стратегічного значення.

Про це свідчать російські зусилля навколо Бахмута на Донеччині, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"З кінця травня армія Російської Федерації перманентно витрачає бойові сили на невеликі населені пункти довкола Бахмута. У своєму наступі за шість місяців вони змогли просунутися лише на кілька кілометрів. Дії РФ щодо наступу на Бахмут призвели до поступового виснаження живої сили й техніки, внаслідок цього війська опинилися затиснутими у незначних населених пунктах на тижні й місяці", – ідеться у свіжому звіті аналітиків.

Ця схема операцій нагадує попередні спроби росіян узяти Сіверськодонецьк і Лисичанськ Луганської області на початку війни.

"Протягом червня та липня українські сили фактично дозволили російським військам зосередити зусилля на цих населених пунктах, адже вони мають обмежене оперативне й стратегічне значення, щоб дістати вигоду з деградації російської живої сили й техніки протягом місяців завзятих боїв", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили дві казарми окупантів

Російські війська зрештою захопили Лисичанськ і Сіверськодонецьк, досягши кордону Луганської області, але цей тактичний успіх призвів до незначного оперативного ефекту, вважають експерти.

"Зусилля РФ на цьому напрямку здебільшого зайшли у глухий кут. Навіть якщо російські війська продовжуватимуть просуватися до Бахмута, Кремль не матиме серйозних оперативних переваг. Наступ навколо міста поглинає значну частину доступної бойової могутності Росії, сприяючи просуванню ЗСУ", – пояснюють аналітики.

Витрати, пов'язані із шістьма місяцями жорстоких, завзятих і виснажливих боїв навколо міста, набагато більші за будь-яку оперативну перевагу, що росіяни можуть мати від взяття Бахмута.

Російські окупанти бояться контрнаступу Збройних сил України біля Бахмута, за який тривають запеклі бої, тому створюють біля міста потужні оборонні укріплення. Біля селища Володимирівка окупанти звели цілі лінії укріплень. Подивитися фото можна за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни повторюють під Бахмутом стратегічні помилки – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути