Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли, як утримуються російські полонені

У Міноборони розповіли, як утримуються російські полонені
Ті, хто потрапив у полон Сил оборони України, утримуються відповідно до норм міжнародного права, сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Фото: Facebook.com/ganna.maliar

В Україні полонені російські окупанти утримуються відповідно до норм міжнародного права.

До полонених забезпечується повний доступ представників міжнародних організацій та їхнє утримання повністю відповідає всім нормам і міжнародним стандартам. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Кремлівська влада продовжує спроби завдавати збитки репутації українським захисникам і захисницям через нібито неналежне поводження із військовополоненими. Час від часу з'являються фейкові або зрежисовані відео про нібито неправомірне поводження українців з військовополоненими", – заявила Маляр.

Російські солдати прийшли на нашу землю вбивати, ґвалтувати і грабувати, сказала заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У перший день зими Байден і Макрон зробили заяву про Україну

Водночас ті, хто потрапив у полон Сил оборони України, утримуються у належних умовах відповідно до норм міжнародного права, сказала Маляр.

"На жаль, ми не маємо дзеркального ставлення до наших військовополонених з боку Російської Федерації. Це не дивно, бо нема чого чекати від кремлівської верхівки, яка з нелюдською ненажерливістю кидає на війну свій власний народ. Факт порушення з боку РФ ми фіксуємо і будемо робити все, щоб у правовому полі Росія понесла відповідальність за свої дії", – заявила заступниця міністра.

На кожного полоненого російського загарбника Україна витрачає кошти з бюджету. Утримання одного обходиться у 3 тис. грн на місяць, Гроші йдуть на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного полоненого окупанта.

1 грудня відбувся черговий обмін полоненими. З російського полону вдалося звільнити 50 захисників України.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли, як утримуються російські полонені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути