понеділок, 03 жовтня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ почали "шукати винного" у провалах на війні. Хтось не виживе – Подоляк

У РФ почали "шукати винного" у провалах на війні. Хтось не виживе – Подоляк
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що у Росії вже шукають винного за провали в Україні. Фото: president.gov.ua

У Російській Федерації почали "шукати винного" у невдачах на війні проти України.

Хтось з потенційних "винуватців" "може не вижити". Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter 3 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк про рекордні втрати РФ: "Куди поділася "друга армія професіоналів"

За його словами, у Росії бойовими діями "керують" клерки з Кремля, внутрішні спецслужби, власники приватних військових компаній, глава Чечні Рамзан Кадиров, пропагандисти та особисто президент Росії Володимир Путін.

"Павуки в закритій банці розпочали свою роботу з пошуку винного. Хтось не виживе", – написав Подоляк.

Раніше Рамзан Кадиров публічно розкритикував військово-політичне керівництво Росії за втрату Лимана на Донеччині. Кадиров націлився у критиці на командувача Центральним військовим округом генерал-полковника Олександра Лапіна та звинуватив начальника Генштабу генерала армії Валерія Герасимова у приховуванні провалів Лапіна в Лимані. Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин підтримав Кадирова.

Також вони заявили, що Росії необхідно "доокупувати" анексовані чотири області всіма доступними засобами, включно з ядерною зброєю малої потужності.

Такими заявами Кадиров і Пригожин підривають лідерство у Росії Володимира Путіна, вважають американські військові аналітики.

Тим часом провину за неспроможність у Росії належно провести "часткову мобілізацію" перекладають на військових комісарів. Уперше після оголошення мобілізації відправили у відставку військкома по Магаданській області Сергія Барановського. Пізніше усунули з посади військового комісара Хабаровського краю Юрія Лайко.

Зараз ви читаєте новину «У РФ почали "шукати винного" у провалах на війні. Хтось не виживе – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути