Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2022 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У республіканців зробили обнадійливу заяву щодо підтримки України

У республіканців зробили обнадійливу заяву щодо підтримки України
Республіканці у Палаті представників Конгресу США обіцяють продовжити підтримувати Україну. Фото: pravda.com.ua

Коли республіканці в січні візьмуть під контроль Палату представників у Конгресі, США продовжать підтримувати Україну.

Більшість американських законодавців – на боці України. Про це пише Bloomberg.

Так, за словами представника республіканців від Техасу Майкла МакКоула, який очолить Комітет у закордонних справах Палати представників, запит адміністрації президента США щодо фінансування України у розмірі $40 млрд пройде обидві палати.

"Існує сильна більшість підтримки в центрі тяжіння. Було б неправильним сигналом з боку Сполучених Штатів не продовжувати нашу підтримку", ‒ заявив МакКоул.

Більше того, він розраховує на те, що Білий дім піде далі й направить ЗСУ тактичні ракетні комплекси ATACMS для захисту країни від іранських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наскільки далеко готові зайти американці, щоб захистити Україну?" – Тара Соненшайн

"Ми бачимо, що коли вони отримують необхідну зброю, вони перемагають. Росіяни риються в пральних машинах у пошуках напівпровідників, і вони благають Іран про безпілотники, а Північну Корею про артилерійські снаряди", ‒ сказав республіканець.

Поки що адміністрація Джо Байдена ухилилась від відправки Україні ПЗРК великої дальності через побоювання, що їх можуть використати для завдання ударів по території Росії. Занепокоєння викликають також вимоги деяких членів Палати представників від Республіканської партії щодо припинення фінансування України.

Водночас, за словами МакКоула, він не очікує, що деяким консервативним членам його партії вдасться заблокувати допомогу Україні. Представник республіканців також зазначив, що перші слухання у своєму комітеті присвятить воєнним злочинам Росії та успіхам ЗСУ. Він готовий зосередити свою діяльність проти "нечестивого альянсу" Китаю, Росії, Ірану та Північної Кореї.

"Ми продаємо Китаю величезну кількість технологій, які вони потім використовують у своїх найсучасніших системах озброєнь. Нам просто необхідно припинити це робити", ‒ наголосив МакКоул.

Республіканці у Палаті представників Конгресу США підготували резолюцію про перевірку використання коштів, виділених на допомогу Україні. Документ лобіює представниця штату Джорджія Марджорі Тейлор Ґрін із групою однодумців. Про це повідомляє видання The Hill.

Після перемог демократів у штатах Невада й Аризона стало зрозуміло, що Демократична партія збереже більшість у Сенаті США. Водночас у Нижній палаті Конгресу республіканці здобули 211 місць, а демократи – 204 із загальних 435.

Зараз ви читаєте новину «У республіканців зробили обнадійливу заяву щодо підтримки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути