Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2022 13:44

Республіканці у Конгресі США підготували нову резолюцію щодо України ‒ чого вимагають

Республіканці у Конгресі США підготували нову резолюцію щодо України ‒ чого вимагають
Резолюцію республіканців лобіює представниця штату Джорджія у Палаті представників Марджорі Тейлор Ґрін. Фото: delo.ua

Республіканці у Палаті представників Конгресу США підготували резолюцію про перевірку використання коштів, виділених на допомогу Україні.

Документ лобіює представниця штату Джорджія Марджорі Тейлор Ґрін разом із групою однодумців. Про це повідомляє видання The Hill.

Марджорі Тейлор Ґрін називають вкрай правим політиком, вона є палкою прихильницею колишнього американського президента Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ненсі Пелосі йде з посади лідера Палати представників США

"Прихильні до України законодавці від обох партій як у Палаті представників, так і в Сенаті називають ініціаторів резолюції частиною маргінальної меншості", ‒ наголошує видання.

У тексті документа згадано і позицію членів Республіканської партії, які не проти підтримки України, але вважають за необхідне посилити контроль за розподілом коштів.

Загалом адміністрація президента США Джо Байдена надала Україні військову допомогу на суму понад $20 млрд, ще приблизно $10 млрд було виділено на гуманітарне сприяння та майже $13 млрд – на відновлення економіки. Крім того, Байден закликав Конгрес виділити ще $37,7 млрд на додаткове фінансування України.

Проект резолюції Грін передадуть до відповідного комітету, члени якого мають два тижні на те, щоб або відхилити ініціативу, або схвалити голосування за неї всім складом Палати представників.

Після перемог демократів у штатах Невада й Аризона стало зрозуміло, що Демократична партія збереже більшість у Сенаті США. Водночас у Нижній палаті Конгресу республіканці здобули 211 місць, а демократи 204 із загальних 435.

45-й президент США Дональд Трамп офіційно оголосив, що розпочинає передвиборчу кампанію. Він буде боротися за пост президента на виборах 2024 року. Трамп уже подав документи до Федеральної виборчої комісії, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці у Конгресі США підготували нову резолюцію щодо України ‒ чого вимагають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути