середа, 16 листопада 2022 08:12

Трамп оголосив про початок виборчої кампанії

Трамп оголосив про початок виборчої кампанії
Дональд Трамп офіційно оголосив, що розпочинає передвиборчу кампанію. Фото: glavcom.ua

45-й президент США Дональд Трамп офіційно оголосив, що розпочинає передвиборчу кампанію.

Він буде боротися за пост президента на виборах у 2024 році. Трамп уже подав документи до Федеральної виборчої комісії, повідомляє Reuters.

Трамп зробив відповідну заяву у своєму маєтку у Флориді через тиждень після проміжних виборів, на яких республіканці не змогли отримати стільки місць у Конгресі, скільки вони сподівалися.

Бредлі Крейт, який раніше працював у політичних організаціях Трампа, подав документи до Федеральної виборчої комісії США про створення комітету під назвою "Дональд Дж. Трамп на пост президента 2024 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодша донька Трампа вийшла заміж за нігерійського мільярдера: фото з весілля

Таким чином Трамп оголосив себе кандидатом у президенти і створив передвиборчий штаб.

У промові, яка тривала трохи більше години, Трамп виступив перед сотнями прихильників у танцювальній залі, прикрашеній люстрами та вистеленій американськими прапорами.

"Щоб зробити Америку знову великою, я сьогодні оголошую свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів", ‒ сказав Трамп.

Політичні оглядачі припускають, що такий ранній старт цілком може бути спрямований на те, щоб "відбити потенційних претендентів на висування партії у 2024 році, включаючи губернатора Флориди Рона ДеСантіса, і колишнього віце-президента Майка Пенса".

Після перемог демократів у штатах Невада й Арізона стало зрозуміло, що Демократична партія збереже більшість у Сенаті США. Очікували, що в цих штатах переможуть республіканці, але настрої виборців виявились іншими.

Результати проміжних виборів до Конгресу не сильно змінять позицію Сполучених Штатів Америки щодо підтримки України у війні. Єдине, що може додатись – створення процедури нагляду за використанням виділених сум з американського бюджету. Про це сказав колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

Зараз ви читаєте новину «Трамп оголосив про початок виборчої кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути