середа, 19 грудня 2012 16:24

У райцентрах Черкащини немає грошей, щоб розчистити сніг

У райцентрах Черкащини немає грошей, щоб розчистити сніг
Фото: bezformata.ru

У райцентрах Черкащини немає чим посипати вулиці й немає бензину, щоб відгорнути з околиць сніг. Держказначейство не пропускає бюджетних платежів.

"На рахунках казначейства лежить 1 мільйон 150 тисяч наших непроплачених коштів. Це десята частина нашого річного бюджету. Проплачують лише захищені статті – зарплата, харчування дитсадків, плату за енергоносії. Решта блокується, – скаржиться міський голова Тального 61-річний Олександр Біленко. – Комунальники із серпня не можуть отримати перераховані міською радою гроші. Відтак не можуть закупити сіль і посипати вулиці. Три місяці позичали бензин. Тепер ніхто не дає. Перерахували гроші на освітлення вулиць. Кошти "зависли" у казначействі. З цих грошей не йдуть податки й відрахування у пенсійний фонд. Ситуація нагадує снігову лавину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80 мільйонів тонн снігу упало на Київ за два дні

Державні органи не можуть розрахуватися з підприємцями.

"В одного бізнесмена ще влітку закупили фарби, лаки для ремонту шкіл і дитсадків. Платежі "зависли". Підприємець щодня скаржиться, що тепер не в панчоху гроші ховає, а з панчохи витягає, – обурюється Олександр Федорович. – Щодня дивлюся на суму, що надходить з податку на фізичних осіб. Такого провалу за всі чотири свої каденції не пригадую. Складається враження, що людям узагалі зарплати не платять. Надії, що ситуація покращає з 1 січня – ніякої. Новий бюджет – дуже поганий. Дитсадкам бракує майже 3 мільйони гривень. Фактично, не враховано останній квартал".

У Тальному проживає 15 тисяч жителів. Бюджет міста – 12 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «У райцентрах Черкащини немає грошей, щоб розчистити сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути