середа, 19 грудня 2012 09:17

У Луцьку від снігу завалився дах спорткомплексу

У Луцьку завалилась частина даху в будівлі спорткомплексу Луцького технічного університету.

"За вихідні у Луцьку випало пів-метра снігу, - говорить лучанин Ігор Говоруха. - Такого снігопаду я не пам'ятаю. У місті засипало все. В неділю з деяких мікрорайонів не можна було доїхати до центру. Люди протоптували стежки до магазинів, щоб купити хліба. Засипаними стояли сотні машин у дворах та на стоянках. Снігу було багато. Дах спортзалу тільки перша вістка. У місті багато старих будівель. Ніхто не перевіряв, наскільки справні у них дахи. Їх треба очищати від снігу, щоб негода не наробила біди".

Під час того, як дах завалився, у приміщенні спорткомплексу нікого не було.

"Завал стався у неділю, 16 грудня, - згадує один зі студентів Олег. - Ми з хлопцями живемо недалеко від університету в гуртожитку. Прибігли ввечері подивитися, пофотографувати на телефони. Під снігом провалилась частина шатрового даху будівлі. Певно, черепиця не витримало такої ваги. Сніг намерзав, ставав важким. От воно й провалилось. Добре, що студентів там на вихідні не було. В університеті зараз не опалюють приміщення. У спорткомплексі, відколи холодно стало, вже ніхто не займається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через негоду без світла залишається майже 500 населених пунктів України

Працівники спорткомплексу кажуть, що дах завалився в обідню пору.

"Черепиця не витримала і проломилася, - згадують у спорткомплексі. - Протягом вихідних випало більше 50 сантиметрів снігу. На дах було сильне навантаження. Дірка утворилася над спортивним залом, але перекриття не пошкоджене".

Відновлювати дах не поспішають. Кажуть, в університеті зпочатку мають скликати нараду.

"В принципі дірявий дах ніякої небезпеки не становить. А якщо буде сильний вітер, буревій чи снігопад, решта даху може обвалитися. Думаю, відновлювати і ремонтувати почнемо до кінця тижня. На це ж треба виділити кошти, найняти будівельників. Проблему треба осунути до кінця року. Потім свята почнуться. Надовго дах в такому стані залишати небезпечно. Але ж ви розумієте. Зараз на світло і опалення не вистачає грошей. Де взяти кошти на такі позапланові витрати? Хто ж думав, що воно завалиться" - каже працівник спорткомплексу.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку від снігу завалився дах спорткомплексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути