пʼятниця, 22 липня 2022 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупантам бракує ударних ракет: використовують ППО для атак – британська розвідка

Окупантам бракує ударних ракет: використовують ППО для атак – британська розвідка
Російські окупанти почали частіше використовувати ППО для атак. Фото: pixabay.com

Окупанти збільшили використання ракет протиповітряної оборони як додаткову наземну атаку. Причиною цього, як вважають британські розвідники, є критичний брак ударних ракет.

Це підтверджує обстріл Миколаївщини: учора, 21 липня, загарбники випустили сім зенітно-ракетних комплексів по об'єктах інфраструктури, енергетичних об'єктах і складах. Про це повідомила пресслужба міноборони Великої Британії 22 липня у Twitter з посиланням на свої розвіддані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Путін не використає ядерну зброю – Ставрідіс навів аргументи

"Росія майже напевно розгорнула стратегічні системи протиповітряної оборони С-300 і С-400, призначені для збивання літаків і ракет на великих відстанях поблизу України від початку вторгнення. Ця зброя має невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків. Вони можуть становити серйозну загрозу для військ у відкритих і легких будівлях, але навряд чи зможуть пробити міцні конструкції", – ідеться в дописі.

Є висока ймовірність того, що ця зброя росіян не влучить у ціль і спричинить жертви серед цивільного населення. Оскільки ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні члени екіпажів будуть мало навчені для таких завдань.

Також українські війська продовжують відбивати атаки росіян на Донбасі. Окупанти намагаються штурмувати Вуглегірську АЕС. Російська артилерія зосередилася на районах навколо міст Краматорськ і Сіверськ Донецької області.

Російські окупанти найбільше випустили ракет по Ізюму в Харківській області, а не по Маріуполю. Від початку повномасштабної війни окупанти завдали по Ізюму 476 ракетних ударів. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

На аеродром 929-го Державного льотно-випробувального центру в Ахтубінську Астраханської області росіяни тягнуть ракети Х-47 "Кинжал". Там розмістили не менш як 30 ракет, повідомляє Стратком ЗСУ. Загалом на озброєнні російських воєнно-космічних сил є близько 40 Х-47.

Зараз ви читаєте новину «Окупантам бракує ударних ракет: використовують ППО для атак – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути