Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни випустили по Миколаєву сім ракет С-300: Кім розказав перші подробиці
12

Одна з ракет впала на територію мийки самообслуговування
Фото: t.me/newspn
Одна з ракет впала на територію мийки самообслуговування
Одна з ракет впала на територію мийки самообслуговування
Одна з ракет впала на територію мийки самообслуговування
Одна з ракет впала на територію мийки самообслуговування

Вночі 21 липня російські окупанти випустили по Миколаєву сім ракет С-300. На цей час відомо про щонайменше одного постраждалого.

Ворог влучив в об'єкт інфраструктури, АЗС, газогін і складське приміщення, повідомив у четвер у ранковому зведенні голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram. Рятувальні служби ліквідували всі займання від сьогоднішніх обстрілів.

"20 липня об 11:20 і 13:00 були обстріли села Лимани Галицинівської громади. Внаслідок ворожого вогню зруйновані житлові будинки й господарські споруди. О 16:20 від обстрілів Шевченківської громади між населеними пунктами Котляреве й Зеленим Гаєм загорілися поля із зерновими. Також вчора внаслідок ворожого обстрілу в лісовому урочищі Галицинівської громади загорілася хвойна підстилка й лісові насадження", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаїв з областю знову атакували російські терористи: десятки поранених

У Баштанському районі 20 липня були обстріли в селі Червона Долина Широківської громади. 21 липня близько 2:00 обстрілів зазнало також село Широке Широківської громади. Внаслідок потрапляння в житловий будинок є один загиблий. Також влучання були за межами населених пунктів громади.

"У ніч проти 21 липня були ворожі обстріли в Баштанській громаді. Зафіксували потрапляння в сільські населені пункти. Частина снарядів залишилася нерозірваною. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється", – додав Кім.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. 20 липня внаслідок потрапляння боєприпасів і їхніх уламків, двічі загорілася суха трава й чагарники на території. Також під постійними обстрілами залишаються села на лінії розмежування.

Російські терористи знову вдарили по Миколаєву цієї ночі. Перед тим у місті оголосили повітряну тривогу. Про потужні вибухи й масований обстріл першим повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Вночі 20 липня окупанти обстріляли Баштанську й Березнегуватську громади Миколаївщини. Пошкоджено вісім житлових будинків. З-під завалів врятували двох людей.

18 липня Кім пообіцяв винагороду за інформацію, яка допоможе ловити коригувальників російського вогню на Миколаївщині. Приєднатися до "полювання" на зрадників керівник Миколаївської обласної військової адміністрації пропонує мешканцям регіону.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни випустили по Миколаєву сім ракет С-300: Кім розказав перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути