Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2011 21:58

Спецтема: Бійня у Норвегії

У Норвегії перерахували жертв терактів: загинули 76 людей

У Норвегії перерахували жертв терактів: загинули 76 людей

В результаті подвійного теракту в Норвегії загинули 76 людей, а не 93, як повідомлялося раніше. Такі дані, передає Agence France-Presse, назвали в норвезькій поліціі. Зокрема, кількість загиблих в молодіжному таборі на острові Утойя склала, за уточненою інформацією, 68 людей. При вибуху в Осло загинули вісім жителів.

Раніше повідомлялося, що жертвами столичного теракту стали семеро. На Утойя, за старими даними, загинули 86 людей.

За словами представників поліції, які наводить агентство Reuters, плутанина зумовлена ??труднощами в зборі інформації про загиблих на острові. Крім того, не всі жертви опізнані.

Нагадаємо, подвійний теракт був здійснений в Норвегії 22 липня 2011. За версією слідства, 32-річний радикал Андерс Берінг Брейвік, про погляди якого, за даними ЗМІ, поліція дізналася ще в березні, спочатку влаштував вибух поряд з урядовим комплексом в Осло, а потім, діставшись на острів Утойя, відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору правлячої Робочої партії Норвегії.

На допитах 32-річний Брейвік визнав провину і назвав свої дії "жахливими, але необхідними". На засіданні суду 25 липня норвежцю пред'явили звинувачення в скоєнні терористичних актів. Підсудний зізнався у скоєному, але відмовився визнати теракти злочином, заявивши, що намагався дати суспільству "сигнал" і "врятувати Європу". Суд заарештував Брейвіка на два місяці; половину терміну попереднього затримання йому належить відбувати в одиночній камері.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії перерахували жертв терактів: загинули 76 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути