неділя, 30 вересня 2012 04:25

У Німеччині понад шість тисяч осіб інфіковано невідомим вірусом

У Німеччині понад шість тисяч осіб інфіковано невідомим вірусом
Фото: podrobnosti.ua

У Німеччині закриваються школи і порожніють дитячі садки - вже понад 6 з половиною тисяч дітей заразилися небезпечним вірусом. Імовірно, кишковою інфекцією. Як кажуть лікарі, свого піку епідемія ще не досягла, і кількість хворих буде тільки рости. А тим часів влада шукає винних - підозри впали на компанію-виробника шкільного харчування.

У школі в німецькому місті Дебельн, в Саксонії наступна навчальний тиждень не почнеться. Школа закрита на невизначений час після того, як в п'ятницю погано стало учням відразу декількох класів.

"Діти прийшли в школу як зазвичай, але незабаром почали скаржитися на нудоту, блювоту, діарею, жар й запаморочення. Нам нічого не залишалося робити, окрім як відправити їх всіх по домівках", - каже директор школи м. Дебельн Дагмар Деттке.

Така ж ситуація в школах і дитсадках десятків німецьких міст. Число хворих перевищило шість тисяч чоловік. Це і діти, і вчителі. Всі вони імовірно заразилися норовірусами, гострою кишковою інфекцією. Вірус вкрай життєздатний. Лікування як такого не існує. Організм повинен упоратися сам.

"Випадки у нас як легкі, так і дуже серйозні. Деяких дітей довелося госпіталізувати. Організм через вірус втрачає дуже багато води. І головне завдання медиків - не давати антибіотики, а заповнювати втрату рідини", - повідомила представник комітету охорони здоров'я м. Хемніца Анке Протце.

Найбільше хворих у східних землях: Саксонії, Тюрінгії та Бранденбургу. Джерело зараження його досі не відомий. Під підозрою компанія "Содексо", вона постачає харчуванням школи та інші дитячі установи по всій країні.

"Це найбільший спалах, про яку я коли-небудь чув. Тільки у нас тут, в Саксонії, більше тисячі випадків, і зараза поширюється на інші землі. Підприємства "Sodexo" обслуговує дуже багато установ, і по тій інформації, яку ми отримуємо від сусідів, ми можемо заявити - це епідемія національного масштабу ", - повідомив офіційний представник міністерства з соціальної та споживчої політики Саксонії Ральф Шрайбер.

Тільки в столиці, в Берліні, від кишкової інфекції постраждали діти в 58 школах та 22 дитячих садках. І при цьому медики прогнозують - епідемія ще не досягла свого піку. У лікарні ім. Мартіна Лютера в Берліні знаходиться більше 50 захворілих дітей. Вони зараз в ізоляції. Обмежені контакти навіть з батьками.

Протягом трьох діб після появи перших симптомів хворі вкрай заразні. Підхопити норовірусна інфекцію можна, навіть доторкнувшись до ручки дверей, або крана змішувача, якого торкався заражений. Однак найчастіше вірус переноситься з їжею. Батькам німецьких школярів лікарі радять давати дітям обіди з собою. А в Саксонії влади вже заявили: вони готові зробити все можливе, щоб їжу дітям відтепер готували безпосередньо в школах.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині понад шість тисяч осіб інфіковано невідомим вірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути