Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 04:22

У Нігерії ісламісти зарізали 10 християн

У Нігерії ісламісти зарізали 10 християн

Ісламісти з радикального угрупування "Боко Харам" напали на селище на північному сході Нігерії, убивши 10 християн. Про це 2 грудня повідомляє Reuters.

Як наголошується, бойовики увірвалися в християнський район селища вночі, коли більшість його жителів спали. Ісламісти, озброєні гвинтівками і мачете, зарізали своїх жертв, після чого підпалили їхні будинки, повідомляє Agence France-Presse.

Крім цього, в неділю бойовики "Боко Харам" спалили три християнських церкви і поліцейську дільницю. Жертвами атаки, за повідомленнями місцевих жителів, стали щонайменше двоє поліцейських.

Угрупування "Боко Харам" виступає за створення на півночі Нігерії держави, побудованого на нормах шаріату. Датою заснування організації вважається 2002 рік, однак активну збройну боротьбу проти уряду бойовики почали в 2010 році. З тих пір їх жертвами стали близько 1000 чоловік; 700 з цих вбивств були скоєні з початку 2012

Зараз ви читаєте новину «У Нігерії ісламісти зарізали 10 християн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути