понеділок, 26 грудня 2011 21:17

У Нігерії громлять магазини, які належать християнам

У Нігерії громлять магазини, які належать християнам

На півночі Нігерії сьогодні почалися погроми магазинів, що належать християнам. Підпалено близько 30 торгових будинків у місті Потіскум, сотні людей тікають з міста, побоюючись за своє життя, передає ИТАР-ТАСС.

Напередодні бойовики екстремістського угрупування "Боко харам" ("Західне утворення - гріх" в перекладі з мови хауса) провели цілу серію терактів, влаштувавши кілька вибухів біля християнських храмах і всередині них. Загальне число жертв досягло 42.

У розташованому поблизу від Потіскума місті Даматуру напередодні католицького Різдва терорист-смертник влаштував вибух на зупинці таксі, де зібралося близько сотні людей.

Радник президента Нігерії Гудлака Джонатана з безпеки - Ової Азазії заявив, що правоохоронним органам вдалося заарештувати двох виконавців терактів на місці злочину. За його словами, поки рано говорити про причетність "Боко харам", є дані, що напади вчинені іншою групою, яка лише видає себе за ісламістів.

Аналітики все більше схильні вважати, що "Боко харам" може бути пов'язане з "Аль-Каїдою" і що в угрупування можуть входити кілька течій досить різного спрямування.

Зараз ви читаєте новину «У Нігерії громлять магазини, які належать християнам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути