понеділок, 26 грудня 2011 11:24

Число жертв терактів у Нігерії зросло майже вдвічі
10

Фото: Фото: Reuters

Число жертв терористичних атак в Нігерії, приурочених до католицького Різдва, зросла до 40 осіб.

35 з них загинули на околиці нігерійської столиці Абуджі - там вранці 25 грудня стався перший вибух, що застав зненацька прихожан, які виходили після святкової служби з церкви Святої Терези. Наступними стали міста Джос і Гадак - у першому випадку від вибуху біля стін християнського храму загинув поліцейський, у другому було поранено кілька людей.

В середині дня в ЗМІ з'явилося звернення представника радикального ісламістського руху "Боко Харам", який оголосив, що його організація бере на себе відповідальність за вибухи, і пообіцяв нові теракти на півночі країни.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Смертники підірвали у Дамаску штаб-квартиру держуправління безпеки

Терористи виконали погрозу - ще два вибухи сталися в місті Даматуру. Тут крім християнської церкви мішенню терористів стала штаб-квартира секретної поліцейської служби. В результаті вибуху загинув сам терорист-смертник, а також троє агентів.

Вибухи на Різдво в Нігерії засудили у США, Великій Британії та інших західних країнах, назвавши дії "Боко Харам" невиправданим і бездушним проявом насильства, а також звинувативши ісламістів в боягузтві. Президент Нігерії Гудлак Джонатан закликав громадян об'єднатися проти терористів, які "спокусилися на громадську безпеку і свободу".

"Боко Харам" почала активні дії проти влади Нігерії в кінці весни 2011 року, коли президентом країни став християнин Гудлак Джонатан. Ісламісти скоїли низку масштабних терористичних актів. У серпні вони підірвали бомбу біля штаб-квартири ООН в Абуджі, де загинули 24 людини, а в грудні організували серію терактів на півночі Нігерії. Тільки вибухи бомб призвели до смерті більш 150 осіб, ще кілька десятків загинули в результаті збройних зіткнень між бойовиками "Боко Харам" і поліцією.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв терактів у Нігерії зросло майже вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути