середа, 21 березня 2012 11:14

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

"У нас життя та безпека людини не мають жодної вартості" — Матіос про знущання над Оксаною Макар

"У нас життя та безпека людини не мають жодної вартості" — Матіос про знущання над Оксаною Макар
Якщо дозволяємо робити те, що з нами роблять, – гріш нам ціна, вважає Марія Матіос

Такі випадки, як зі зґвалтованою Оксаною Макар, є скрізь. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила письменниця Марія Матіос.

"Та різниця в тому, як на них реагують суспільство й державні інституції. У всьому світі життя й безпека людини є найвищими цінностями. У нас – не мають жодної вартості. В Україні майже не обговорюються проблеми моралі, покарання за скоєне. Згадаймо Німеччину, де президент пішов у відставку через невеликий кредит. Тут на таку дрібницю навіть уваги не звернуть!", - зауважила вона

9 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували 18-річну Оксану Макар, намагалися задушити, а потім підпалили її. Стогін залишеної в підвалі будинку обгорілої дівчини почув чоловік, який поблизу намагався завести автомобіль. Цей випадок набув розголосу. Люди одразу почали збирати гроші на лікування Оксани. З Миколаєва її у важкому стані літаком доправили в Донецький опіковий центр.

Один із ґвалтівників – син колишнього керівника місцевої райдержадміністрації. У кількох містах пройшли акції протесту: люди вимагають справедливого суду над винними й жорсткішого ставлення правоохоронців до мажорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона в нас не перший раз була. Приходила сама, а йшла із кимось" - бармен про Макар

"Певна частина суспільства демонструє свою безкарність – особливо останніми роками. Мені цікаво знати, чим закінчилась історія з Ландіком і з усіма мажорами, що били людей. Чи з помічницею судді з Києва, яка збила матір трьох дітей. Наскільки я знаю, вона й далі чинить правосуддя", - наголосила Матіос.

"Якщо не буде тиску на правоохоронні органи й суди, що зобов'язані захищати нас від такого – на нас чекатимуть іще печальніші часи. А ми не тиснемо, бо наші люди скуті страхом. Хоч би скільки казали, що українці волелюбні та безстрашні – ні холєри вони не такі. Якщо дозволяємо робити те, що з нами роблять, – гріш нам ціна", - підкреслила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подруга Оксани Макар вірить, що та могла спровокувати хлопців

Про що свідчить знущання над Оксаною Макар і реакція українців на нього читайте у новому номері журналу "Країна" № 11 (114) за 22 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"У нас життя та безпека людини не мають жодної вартості" — Матіос про знущання над Оксаною Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути