Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2011 16:32

У Миргороді у магазині побутової техніки згоріло товару на мільйон гривень
18

Фото: Фото Миколи Марченка

Сьогодні біля 4 години ранку зайнялося приміщення магазину "Техносвіт". Торгували тут холодильниками, кондиціонерами, телевізорами. Кажуть, лише товару згоріло на суму до 1 млн. грн.

Приміщення магазину розташоване на 1 поверсі 5-поверхового будинку неподалік гімназії. Це центральна вулиця Миргорода. Через стіну знаходиться приміщення "Ощадного банку". Банк не постраждав.

Люди кажуть, полум'я із магазину сягало 3 поверху багатоповерхівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині загорівся потяг

"Не знаю, що й робити. Квартира, де згорів балкон, для проживання не придатна. Я зайшла у середину, там усе чорне", – розповіла місцева мешканка.

"Та квартира однокімнатна, була у оренді. Її власник десь працює у Харкові директором школи. Тут буває рідко", – пояснив місцевий чоловік.

У приміщенні магазину все чорне. На полицях обвуглені каркаси телевізорів та кондиціонерів. Під стіною чорні основи згорілих холодильників.

Сила вогню була така, що бетонні плити між першим і 2 поверхами місцями потріскалися, оголилася арматура.

Між собою працівники МНС перемовляються, коли приїхали на виклик, то побачили у вікні магазину розбите скло, а з магазину ішов дим.

"Я вночі прокинулася, шпалери тріщать, підлога тріщить. З переляку зразу не второпала, що робить. В кімнаті сморід. Чи стіни поливати і квартиру рятувати, чи дитину й речі із кімнати тягти, розповідає мешканка квартири над магазином "Техносвіт" Людмила Лісіна. - Заходимо у квартиру. У ній сморід, дихати важко. Підвіконня закіптюжене. На стелі та стінах кімнати чорний осад".

"Крізь сон почула , щось гухнуло. Потім настала тиша. Хвилин через десять чую, цокає стабілізатор у холодильнику. Я його 3 дні тому взяла тут же в "Техносвіті". Думаю, ну все, холодильник вийшов з ладу. Встала, пішла на кухню. А там тягне горілим. Зразу подумала, холодильник десь закоротив. Коли виглянула у вікно, а під нами магазин горить", –пояснила ще одна мешканка будинку.

Кажуть, підприємця податковій міліції замовили конкуренти. Тому магазин у жовтні-листопаді не працював. На дверях "Техносвіту" була прикріплена табличка "Магазин тимчасово не працює. Переоблік".Два тижні тому магазин знову відкрили. Конкуренти зрозуміли, що власник магазину відкупився. А тому вирішили його спалити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії дотла згорів аеропорт

"Ніякого відношення до магазину "Техносвіт" податково міліція не має. Фактів надходження заяв відносно даного підприємства не було і фактів перевірки цього підприємства я не підтверджую. Все решта не в нашій компетенції", – прокоментував заступник начальника податкової міліції Миргородської об'єднаної податкової інспекції Олександр Гузенко.

Ще говорять, власник магазину півроку тому потрапив у поле зору СБУ. Нібито в магазині торгували контрабандним, "сірим" товаром. Всі кроки підприємця та компаньйонів документально фіксували. Коли затримали, підприємець, крім усього іншого, розповів про оборудку із кондиціонерами. Заступник начальника Миргородської податкової інспекції Валерій Ареф'єв ніби то змусив підприємців району через магазин "Техносвіт" оплатити вартість біля 10 кондиціонерів для потреб податкової інспекції. Коли кошти на рахунок підприємця надійшли, останній передав Ареф'єву кондиціонери. Заступника начальника податкової інспекції затримали. Припускають, можливо власнику магазину за це помстилися.

У МНС від коментарів відносно причин пожежі утрималися. Сказали, результати повідомлять протягом 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді у магазині побутової техніки згоріло товару на мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути