понеділок, 19 грудня 2011 15:30

У Росії дотла згорів аеропорт
6

Вогонь повністю знищив будівлю аеропорту "Черемшанка" під Красноярськом - воно обрушилося і, на думку співробітників МНС, відновленню не підлягає. Серед руїн височіє лише вежа-маяк диспетчерського пункту.

Будівля споруджена у 1982 році загорілося 19 грудня, опівдні. Як повідомила співробітник прес-служби ГУ МНС по Красноярському краю Олена Ястребкова, вогнем було охоплено всю будівлю аеровокзалу - більше двох з половиною тисяч квадратних метрів. На місці працювали 22 одиниці техніки і більше 70 осіб особового складу, пише "Российская газета".

Пожежники врятували з полум'я одну людину - диспетчера аеропорту, чоловіка 1955 року народження. Як з'ясувалося, жодних травм він не отримав і від госпіталізації відмовився. Таким чином, постраждалих в цій пожежі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в індійській лікарні убила близько 70 людей

За радянських часів Черемшанка функціонувала як аеропорт крайового значення. Після того, як кількість місцевих авіаліній різко скоротилося, вона фактично стала базою Сибірського регіонального центру МНС. Авіапарк в результаті загоряння не постраждав.

Крім того, через Черемшанку відправлялися вахтові рейси на Ванкорське нафтове родовище і Богучанську ГЕС. Тепер всі рейси будуть переведені в основний красноярський аеропорт "Ємельяново", який знаходиться в 4 кілометрах від згорілої Черемшанки.

Зараз до розслідування події приступили правоохоронні органи. За словами старшого помічника Західно-Сибірського транспортного прокурора Наталії Криницької, поки ведеться перевірка дотримання законодавства про пожежну безпеку. На думку співробітників МНС, попередньою причиною загоряння могло стати коротке замикання електропроводки.

Черемшанка - аеродром в Красноярському краї в 23 кілометрах на північний захід від Красноярська. З 1982 року тут базувався 136 окремий вертолітний загін цивільної оборони у складі вертольотів Мі-6 і Мі-8. У лютому 2000 року тут був сформований окремий рятувальний авіазагін МНС Росії. Його чисельність становить 250 військовослужбовців. Крім того, аеродром використовується для цивільних авіарейсів літаків Ан-24 і Ан-26.

Зараз ви читаєте новину «У Росії дотла згорів аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути