вівторок, 24 липня 2012 12:36

У мера Кримська, якому "шиють" кримінальну справу, знайшлася "загадкова хвороба"

У мера Кримська, якому "шиють" кримінальну справу, знайшлася "загадкова хвороба"
У Володимира Улановського констатували панкреатит. Фото: Лента.ру

Анекдотично розвивається кримінальна справа проти мера міста Кримська Володимира Улановського, обвинуваченого у халатності, що стала причиною загибелі 153 людей під час сильної повені в Кримському районі 7 липня (всього в краї, за офіційними даними, загинуло 168 осіб). Останні події все більше підтверджують версію про те, що невідома хвороба, яка раптово вразила чиновника минулої неділі, - відразу після обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, - не більш ніж хитрість, щоб уникнути покарання.

Спочатку повідомлялося, що у Улановського стався серцевий напад, він скаржився на болі в серці. Ввечері в неділю журналістам повідомили, що він лежить в міській лікарні Кримська, у відділенні хірургії.

"Ми не знаємо, чому саме тут. Нам сказали так його оформити", - пояснили в лікарні, пише "Московський комсомолець".

Проте вранці в понеділок від колишнього нападу не залишилося і сліду.

"У нього констатували панкреатит, серйозне захворювання шлунка, - розповіла співробітниця все того ж відділення хірургії Тетяна. - Лікарем Улановського призначений Ленур Абкарімов. Улановського тримають під конвоєм. У палаті він один. Його ніхто поки не відвідував. При цьому видимих ознак хвороби немає , пересувається самостійно. Як його лікують? Про операцію поки мова не йде. Йому роблять уколи, ставлять крапельниці, дають пити антибіотики".

Улановського звинувачують у несвоєчасному сповіщенні громадян про небезпеку повені. За версією слідчих, влада протягом двох днів ігнорувала попередження метеорологів про негоду до тих пір, поки ситуація не стала критичною. Сирену включили лише рано вранці 7 липня, коли вода піднялася вже до двох метрів, хоча екстрену нараду з цього приводу провели напередодні ввечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повінь на Кубані: трупи досі лежать і гниють на вулицях

Самі чиновники раніше стверджували, що сповіщення про стихійне лихо проходило за всіма правилами, жителів сповіщали шляхом обходу дворів і розсилки SMS, а в ніч на 7 липня пустили рядок, що біжить по місцевому телебаченню. Повідомлення, втім, ніхто не побачив, тому що через стихію в місті відключили світло.

Разом з мером Кримська аналогічні звинувачення отримали звільнений після повені глава Кримського району Василь Крутько, в.о. голови МКУ "Управління з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту муніципального утворення Кримський район" Віктор Жданов. Крім того, у справі в якості підозрюваної проходить глава Нижньобаканського сільського поселення Ірина Рябченко.

Всі фігуранти входять до складу комісії з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки. Звістки про затримання чиновників співпали з візитом в Кримськ глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна. Василь Крутько і Віктор Жданов знаходяться в даний час в СІЗО в очікуванні визначення для них запобіжного заходу. Рябченко, за даними ЗМІ, поки уникла арешту. За деякими даними, вона, як і Улановський, теж перебуває в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «У мера Кримська, якому "шиють" кримінальну справу, знайшлася "загадкова хвороба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути