Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі окупанти "обчистили" будівлю педуніверситету для облаштування там казарми

У Мелітополі окупанти "обчистили" будівлю педуніверситету для облаштування там казарми
Росіяни у Мелітополі розграбовують університети. Фото: ілюстративне, facebook.com/denisovaombudsman

У тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі окупанти пограбували корпуси Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького.

Там планують розмістити солдатські казарми, пише "РИА Мелитополь" з посиланням на свої джерела.

"У Мелітополі рашисти продовжують господарювати та перепрофілювати навчальні корпуси. Цього тижня вони дісталися до будівель природничо-географічного факультету МДПУ. Група корпусів університету, включно з будівлею бібліотеки у внутрішньому дворі, розташована на вул. Гетьманській практично навпроти управління поліції", – зазначили журналісти.

За їх даними, окупанти спочатку винесли всі книжки з бібліотеки. Потім розграбували комп'ютерну техніку і обладнання, отримані в межах грантів. Виносять і меблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі обдурюють людей, щоб роздавати паспорти РФ - черги займають зранку

"Є інформація, що в цих будинках розташуються солдатські казарми. Нижню частину міста, де розташовується промзона та поліцейські підрозділи, орки планують зробити військовою базою", – стверджує видання.

Журналісти нагадали, що державні педагогічний та агротехнологічний університети Мелітополя захопили колаборанти. Ідеться про місцеву зрадницю Олену Шапурову, яка називає себе "начальником обласного департаменту освіти", та заїжджого харків'янина Андрія Чуйкова.

"Підполковник і колишній старший викладач Харківського університету внутрішніх справ проголосив себе ректором фейкового університету МДУ і тепер розпоряджається праворуч і ліворуч будівлями та всім майном чотирьох університетів. Всього в один вуз рашисти об'єднали два мелітопольські – педагогічний та агротехнологічний університети, Бердянський педагогічний та приватний класичний", – пише видання.

Окупаційна "влада" призначила гауляйтером Кирилівської громади в Запорізькій області відому сепаратистку-втікачку Катерину Уманець.

Вона нещодавно повернулася до захопленого Мелітополя. 2017 року проти неї порушили кримінальну справу за держзраду. З 2014 року вона переховувалася в Москві.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі окупанти "обчистили" будівлю педуніверситету для облаштування там казарми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути