вівторок, 03 травня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупований Мелітополь із Москви повернулася зрадниця-втікачка Уманець
3

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області помітили втікачку-зрадницю України Катерину Уманець. Жінка повернулася туди з Москви.

Вона відома як лідерка місцевого антимайдану 2014 року. Очолювала рух "Русская весна", пише "РИА-Мелитополь".

Стела при в'їзді до українського Мелітополя і зрадниця Катерина Уманець біля неї
Фото: ria-m.tv

Зазначається, що Уманець підтримує двох місцевих колаборантів - депутата міськради Тараса Генова та прихильника Кремля Володимира Рогова. Останній називає себе "членом Запорізької військової адміністрації" та закликає мелітопольців до співпраці з окупантами.

Після повернення до Мелітополя Уманець вже встигла сфотографуватися на тлі стели на в'їзді в місто.

Раніше жінка "регулярно отримувала з Росії чималі суми" на організацію масових мітингів і дестабілізацію ситуації в Україні. 2017 року щодо неї відкрили кримінальне провадження за державну зраду. За даними слідства, з 2014-го жінка підтримувала контакти з представниками російських спецслужб. За їхньою вказівкою шкодила інформаційній безпеці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованих містах та селах на Запоріжжі розвивається рух опору

Зокрема, протягом 2014-2017 років жителька Мелітополя неодноразово виїжджала до РФ для проведення зустрічей із кремлівськими кураторами. Від них отримувала завдання й фінансування на створення так званої Запорізької народної республіки. Виконуючи їх, жінка проводила масові акції в різних містах регіону, озвучуючи сепаратистські заклики й розповсюджуючи матеріали такого ж змісту, за даними ЗМІ.

Водночас від кримінальної відповідальності зрадниця втекла в Москву до свого другого чоловіка, залишивши старшого сина від першого шлюбу в Мелітополі.

"Перебуваючи у РФ, Уманець не втомлювалася поливати брудом Україну. Не сумніваємося, що вона приїхала з Москви для відпрацювання "темників" ФСБвців. Попереду 9 травня і масовичка-витівниця вже готова виконувати відведену їй роль у спектаклі під назвою "Побєдобєсіє", - пише видання.

Зрадники України можуть отримати від 10 до 12 років в'язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «В окупований Мелітополь із Москви повернулася зрадниця-втікачка Уманець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути