понеділок, 15 квітня 2013 17:24

У Маріуполі школярки кілька років принижували і били дівчину, а вчителі пропонували мовчати

У Маріуполі школярки кілька років принижували і били дівчину, а вчителі пропонували мовчати

Днями відео з мобільного телефону одного з учнів Маріупольської ЗОШ № 43 на YouTube розкрило проблему, про яку багато хто волів би мовчати і далі. Група девятиклассниць два роки тероризувала дівчинку з восьмого класу, насильно відбираючи у неї гроші.

Як свідчить відео, востаннє підліткова жорстокість ледь не довела до вбивства. Свою жертву дев'ятикласники намагалися повісити на її ж шарфі.

Подруга сім'ї постраждалої 15-річної Лери, Ірина розповіла 0629, що як стало відомо, дев'ятикласниці протягом двох років, практично щодня, б'ючи дівчинку, відбирали у неї гроші: "Вони підстерігали Леру, коли та йшла в магазин, били, і вона віддавала їм усе. А мамі казала, що загубила - настільки була залякана! Родина живе, перебиваючись з копійки на копійку - у Лери ще є молодший брат, він дуже хворий, інвалід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині побиття неповнолітньої дівчини виклали в соцмережу

Вся ця історія, можливо, ще б довго залишалася таємницею, якби не випадковість - хлопець Євген, однієї з тих дівчат, яка била Леру, втратив мобільний телефон. Його відшукали маріупольці і подзвонили його мамі. Та вирішила переглянути відео в телефоні сина. Як розповідає активіст Дмитро Пуговкін (який зараз допомагає Ірині написати заяву в прокуратуру), - мама Євгена пішла з цим відео відразу до директора ЗОШ № 43. Але там їй порекомендували не піднімати галас і видалити відео.

Зараз сім'я Лери переїхала в іншу область. Про страшні дні дівчинка воліє не згадувати. А друзі сім'ї бажають відновити справедливість, адже, впевнені вони, ця група дев'ятикласників тероризувала не тільки Леру.

Як повідомили в прес-службі прокуратури міста Маріуполя, відповідні дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.2 ст. 127 (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України, яка передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки смажили живих цуценят

Не залишилася поза увагою органів прокуратури та бездіяльність педагогів. Дані за фактом приховування інформації про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.1 ст.396 (приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину) КК України. Максимальний термін покарання передбачає до трьох років позбавлення волі.

Розслідування за даним фактом проводить Іллічівський РВ. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Іллічівського району міста Маріуполя. Справа перебуває на контролі в прокуратурі міста.

Особи, причетні до зазначеній кримінальній правопорушенню вже встановлені. З ними проводяться слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі школярки кілька років принижували і били дівчину, а вчителі пропонували мовчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути